Stimulentele oferite de Samsung păstrează clienţii Galaxy Note7 în „parohia” companiei

26.10.2016
Stimulentele oferite de Samsung păstrează clienţii Galaxy Note7 în „parohia” companiei

Majoritatea celor care au returnat smartphone-urile Galaxy Note7 au optat tot pentru modele Samsung, a declarat directorul executiv al operatorului american de telefonie mobilă Sprint, Marcelo Claure. Samsung a vândut în SUA, înainte de retragerea modelului de pe piaţă, 1 milion de unităţi Note7, mai multe decât pe orice altă piaţă.

„Cei mai mulţi optează pentru un Galaxy S7”, a spus Claure. Acest lucru se datorează stimulentelor oferite de compania sud-coreeană celor care au returnat un Galaxy Note7. Cei care au optat pentru un alt model Samsung au primit o reducere de preţ de 100 de dolari. Potrivit unor informaţii apărute pe internet, Samsung le va oferi celor care au deţinut Note7 o reducere de 50% la achiziţia următorului phablet high-end pe care compania îl va lansa. 

 

Pe de altă parte, directorul operaţional al T-Mobile, Mike Sievert, a spus că foarte mulţi utilizatori de Note7 au rămas în „parohia” Samsung, dar sunt şi destul de mulţi care au trecut la iPhone 7 sau alte dispozitive cu Android.

 

 

Recent, reputatul analist Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, specializat pe Apple, estimează că între 5 şi 7 milioane de utilizatori de smartphone-uri Samsung vor cumpăra în acest an iPhone 7 în urma incidentului Note7. Înainte ca telefonul să aibă probleme au fost plasate de către partenerii Samsung comenzi pentru aproximativ 12 milioane de unităţi.

 

Pe segmentul Android, potrivit analiştilor cel mai mult ar putea beneficia de pe urma telefonului Samsung retras de pe piaţă modelele LG V20 şi Google Pixel XL. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult