Studiu: accesările de pe mobil vor reprezenta 75% din traficul de date pe internet, până anul viitor

31.10.2016
Studiu: accesările de pe mobil vor reprezenta 75% din traficul de date pe internet, până anul viitor

Potrivit unei prognoze publicate de specialiştii companiei de analiză Zenith, până anul viitor trei sferturi din traficul de date global realizat de pe dispozitivele conectate la internet va fi atribuit dispozitivelor mobile.

Proporţia este uriaşă, dacă luăm în calcul numărul foarte mare de PC-uri deskktop şi laptopuri încă aflate în circulaţie. Tendinţa este pusă în seama afinităţii utilizatorilor faţă de folosirea dispozitivelor mobile – smartphone şi tablete – mai comod de folosit şi mai la îndemână decât umilul PC.

Potrivit datelor publicate de Zenith, proporţia celor care folosesc dispozitive mobile pentru acces la internet a crescut dramatic în ultimii ani, de la 40% în anul 2012 la 68% anul acesta, estimările fiind pentru 79% în anul 2018.

Spre exemplu în Spania, ţara cu cea mai mare proporţie de utilizatori care folosesc telefonul mobil pentru acces la internet, proporţia a urcat a urcat deja la 85%.

Cât despre rata de penetrare a dispozitivelor smartphone, campioni sunt Irlandezii, unde 92% din populaţie deţine cel un smartphone funcţional. Locul 2 este ocupat de Singapore, 91% din populaţie deţinând cel puţin un smartphone.

Potrivit aceleiaşi companii de analiză, creşterea ratei de folosire a internetului pe mobil va deschide o multitudine de opţiuni pentru promovare, până în anul 2019 aproximativ 60% din veniturile rezultate din publicitate urmând să fie atribuite platformelor mobile, totalizând 134 miliarde dolari la nivel global.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult