Superman, Tesla, McLaren şi Cityman: planurile Nokia pentru următorii doi ani

Superman, Tesla, McLaren şi Cityman: planurile Nokia pentru următorii doi ani

Nokia, acum o parte integrată din Microsoft, are planuri ambiţioase pentru următorii doi ani şi pregăteşte câteva telefoane care vor acoperi întregul spectru al pieţei, începând cu modelele ieftine şi terminând cu un telefon-gigant, incluzând aici şi modelul cu control 3D de care am auzit de multă vreme.

Gama noua de terminale Nokia din 2014 a fost deja deschisă de modelele Lumia 930 şi Lumia 630, iar sursa Evleaks afirmă că zvonitul model Lumia 530 nu se afla departe de o lansare. Acest model ieftin va concura cu terminalele Android din gama inferioară şi îşi va face debutul undeva la mijlocul acestei veri.

Următorul val de telefoane Nokia va sosi în toamnă şi va folosi actualizarea GDR 1 a încă nelansatului sistem de operare Windows Phone 8.1. Sursele Evleaks vorbesc de două modele mid-range, care vor purta numele de cod Tesla şi Superman şi vor fi destinate operatorilor AT&T şi Verizon, însă acestea s-ar putea să fie de fapt doar derivaţii ale unui unic model. Zvonurile anterioare au afirmat că Superman va oferi un ecran cu o diagonală de 4,7” şi o cameră foto frontală de 5 MP.

Mai interesant este însă modelul de vârf McLaren, care va sosi puţin mai târziu şi va fi disponibil în perioada sărbătorilor de iarnă. Cunoscut până acum sub numele de cod Goldfinger, acesta va oferi un mod de control tridimensional cu ajutorul gesturilor. Nokia are deja brevetate o serie de astfel de tehnologii, zvonurile anterioare afirmând că sistemul 3D Touch va permite controlul tastaturii şi interfeţei prin gesturi făcute deasupra ecranului.

Planurile pentru 2015 sunt mai sărace în detalii. Evleaks afirmă că Microsoft va lansa două modele cu numele de cod Makepeace şi Dempsey. Undeva către finalul verii lui 2015, Nokia va lansa un terminal-gigant numit Cityman, care va fi urmat în toamnă de un model de vârf care-l va înlocuit pe McLaren.

Evleaks afirmă că sursa citată este una cu acces direct la astfel de informaţii, însă posibilele schimbările de planuri ar putea duce la devansarea, amânarea sau anularea unora dintre produsele menţionate mai sus. În plus, sursa este una nord-americană şi a vorbit doar de planurile de lansare pentru operatorii din SUA, restul lumii putând primi versiuni modificate sau întârziate ale acestor produse, aşa cum s-a întâmplat deja şi până acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News