Surprize pentru fanii Apple: iPhone 6 cu ecran curbat şi carcasă din aluminiu cu margini rotunjite

Surprize pentru fanii Apple: iPhone 6 cu ecran curbat şi carcasă din aluminiu cu margini rotunjite

Potrivit dezvăluirilor făcute de o publicaţie japoneză, citând surse cu legături în rândul partenerilor Apple, iPhone 6 va avea un design exterior inspirat de seria iPad Air, cu margini rotunjite şi construcţie dintr-o singură bucată de aluminiu.

În plus, scutul de protecţie din sticlă este adus la acelaşi nivel cu marginile carcasei, pierzând muchiile drepte uşor vizibile la telefoanele din seria iPhone 4 şi iPhone 5s.

Surprize pentru fanii Apple: iPhone 6 cu ecran curbat şi carcasă din aluminiu cu margini rotunjite

Cele două benzi din sticlă vizibile pe spatele telefoanelor din seria iPhone 5 şi iPhone 5S vor dispărea, Apple preferând de această dată un capac realizat integral din aluminiu. Rămâne de  văzut ce soluţie a găsit Apple pentru problema atenuării semnalului WiFi şi GSM, sub efectul de cuşcă Faraday indus de construcţia integral metalică.

O schimbare poate şi mai de efect ar putea fi adoptarea unui ecran OLED curbat, în locul celui obişnuit cu suprafaţă plană. Indiferent de forma aleasă, iPhone 6 este aşteptat să fie prezentat în două versiuni distincte, cu ecrane de 4.7 şi 5.5 inch. Versiunea standard, iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch, este aşteptată la finalul acestei veri, dezvoltarea variantei cu ecran de 5.5 inch fiind întârziată de probleme legate de folosirea unui nou tip de ecran şi autonomia bateriei.

Indiferent de mărimea ecranului, ambele versiuni iPhone 6 vor beneficia chipsetul Apple A8, senzor de amprente Touch ID şi cameră foto cu stabilizare optică, instalate într-o carcasă cu design bezel-free mai subţire decât cea folosită pentru seria iPhone 5.

iPhone 6 va servi şi ca platformă de debut pentru iOS 8, noul OS Apple pentru dispozitive mobile aducând îmbunătăţiri sistemului iCloud, aplicaţia Maps şi asistentul Siri, respectiv o nouă aplicaţie Healthbook destinată folosirii împreună cu accesoriul iWatch.

Un zvon mai puţin entuziasmant face însă referire la preţul lui iPhone 6. Aparent, Apple poartă negocieri cu marii operatori de telefonie din Statele Unite, încercând să obţină creşterea cu 100 dolari a preţului minim la care poate fi achiziţionat telefonul iPhone 6 în pachet cu abonament. Rămâne de văzut dacă nu cumva modificarea va afecta şi preţul iPhone 6 la pachetele cu abonament disponibile în pieţele de desfacere europene.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult