TAG Heuer Meridiist Infinite – telefonul mobil de lux cu autonomie infinită?

TAG Heuer Meridiist Infinite - telefonul mobil de lux cu autonomie infinită?

Într-o lume în care telefonul mobil este în primul rând o expresie a opulenţei, TAG Heuer Meridiist Infinite va fi apreciat. Altfel, ne este greu să luăm în considerare un terminal pe a cărui listă de specificaţii nu se găsesc cuvintele touchscreen, 4G sau Qualcomm Snapdragon. Meridiist Infinite va face parte dintr-o serie limitată de 1.911 exemplare, construită de compania elveţiană TAG Heuer. El ar trebui să fie primul telefon din lume cu o autonomie infinită. El nu dispune însă de o sursă de energie atomică, ci de un panou fotovoltaic semi-transparent, amplasat între ecran şi cristalul de safir de la exterior.

TAG Heuer Meridiist Infinite

Producătorul susţine că acest panou este capabil să încarce acumulatorul telefonului de lux în lumină naturală sau artificială, eliminând astfel nevoia unui încărcător. Acestea sunt nişte afirmaţii foarte îndrăzneţe şi poate chiar reale în cazul în care telefonul este purtat doar pe post de bijuterie. În viaţa reală, nu cred că un panou solar de dimensiunea ecranului este capabil să asigure necesarul curent pentru o utilizare normală. Şi spun asta în ciuda faptul că acesta nu este un smartphone, iar autonomia dată doar de baterie ar putea ajunge la o săptămână sau mai mult.

TAG Heuer Meridiist Infinite - 7.000 €

Preţul? Un mizilic. El va varia în jurul sumei de 7.000 €, în funcţie de dotările pe care le cer viitorii clienţi.Tind să cred că se poate schimba pielea ce îmbracă partea din spate a carcasei, iar butoanele şi alte elemente decorative pot fi construite din tot felul de materiale preţioase. Am apreciat acel ceas afişat constant pe latura superioară a lui TAG Heuer Meridiist Infinite, dar el ar putea fi unul motivele pentru care autonomia telefonului nu va fi atât de infinită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News