Talkase: un telefon de backup de mărimea unui card de credit

Talkase: un telefon de backup de mărimea unui card de credit

Deşi smartphone-urile sunt din ce în ce mai performante şi mai scumpe, acestea tind să rămână fără baterie exact când ai nevoie de ele. Ei bine, compania WirelessMe a venit cu o soluţie interesantă pentru cei care au nevoie de un telefon de „backup”. Este vorba despre Talkase, un „dumb phone” de mărimea unui card de credit.

Talkease renunţă la funcţii avansate pe care le vedem în telefoanele din zilele noastre, în favoarea simplităţii. Acesta se conectează la reţele folosind standardul 2G şi poate iniţia şi primi apeluri, dar poate şi să primească şi să trimită mesaje SMS. De asemenea poate fi folosit ca un headset bluetooth pentru un smartphone şi pe post de calculator de buzunar. Mai interesant este că poate fi livrat împreună cu o husă pentru iPhone 5, 6 sau 6 Plus care oferă un lăcaş pentru a lipi Talkease pe spatele acestora.

La capitolul specificaţii tehnice nu sunt foarte multe de spus despre acest telefon. Acesta include componentele minime pentru a iniţia şi primi apeluri. Butoanele sunt realizate din silicon, iar display-ul care poartă rol de bară de notificări foloseşte un panou OLED pentru a consuma cât mai puţină baterie. Şi că tot veni vorba despre baterie, Talkease poate sta în stand-by în 100 de ore. Acesta foloseşte standardul micro-SIM pentru a asigura compatibilitate cu cartele din telefoanele moderne şi vine la pachet cu un charger şi cu un pin pentru scoaterea cartelei.

Probabil că cel mai mare avantaj al telefonului de la WirelessMe este faptul că este foarte mic, putând fi cu uşurinţă stocat într-un portofel, alături de carduri. Astfel, poţi fi sigur că ai întotdeauna un telefon încărcat, gata oricând de treabă.

Talkease este acum disponibil pentru finanţare pe Kickstarter la un preţ care porneşte de la 25 de dolari. Proiectul a fost deja finanţat, iar livrările vor începe în luna decembrie. Din păcate pentru noi, livrarea internaţională costă 45 de dolari, un preţ mai mare decât cel al telefonului. Singurul mod avantajos de comandă ar fi să comandaţi mai multe bucăţi şi să plătiţi taxa de livrare o singură dată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult