TCL a anunţat Alcatel Flash, un smartphone cu patru camere foto

05.04.2017
TCL a anunţat Alcatel Flash, un smartphone cu patru camere foto

Brandul Alcatel pare să se bucure de un succes destul de mare după preluarea sa de către TCL. După mai multe dispozitive nu foarte ieşite din comun, producătorul chinez care controlează acest nume vine cu un model inedit numit Alcatel Flash, dedicat fanilor fotografiei pe mobil. Acest smartphone vine echipat cu nu mai puţin de patru senzori foto şi patru lentile, pentru a putea surprinde fotografii în orice situaţie.

Vorbim despre un smartphone cu display Full HD de 5,5”, chipset Helio X20 de la MediaTek (cu zece nuclee), 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare intern. Acumulatorul de 3.100 mAh nu este ieşit din comun de mare, însă ar trebui să ofere performanţă decentă, având în vedere hardware-ul intern.

Desigur, marea atracţie a lui Alcatel Flash sunt camerele foto, iar aici avem de a face cu două sisteme dual-camera. Cel principal, poziţionat pe spate, este echipat cu doi senzori de 13 megapixeli. Unul dintre aceştia este coolor, iar celălalt este monocrom, imaginile realizate cu ambele în tandem oferind un efect de bokeh, nu foarte diferit faţă de ce am văzut în ultimii câţiva ani pe dispozitivele HTC, Huawei şi Apple. Există un blitz dual-tone pe partea din spate, iar capabilităţile procesorului asigură şi înregistrare în 4K a clipurilor video. Camerele de pe partea din faţă sunt de 8, respectiv 5 megapixeli, dispun de focalizare automată şi de încă un blitz cu două LED-uri dual-tone.

Singurul aspect negativ care poate fi extras din lista de specificaţii pentru Alcatel Flash este sistemul de operare. TCL a instalat din fabrică Android 6.0 Marshmallow, în ciuda faptului că Android 7.0 Nougat este disponibil pe piaţă încă din toamna anului trecut. Nu există încă un preţ sau o dată de lansare pentru noul Alcatel Flash.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult