TCL a rezolvat problema display-ului care se desprinde de pe BlackBerry KEYone

18.08.2017
TCL a rezolvat problema display-ului care se desprinde de pe BlackBerry KEYone

BlackBerry KEYone s-a lovit de probleme majore la capitolul construcţie în preajma lansării, display-ul fiind cu un adeziv mult prea slab pentru utilizarea de zi cu zi. BlackBerry şi TCL au promit la momentul respectiv că vor investiga şi că vor îmbunătăţit procesul de fabricaţie al telefonului şi la două luni de la acest eveniment, se pare că s-au ţinut de promisiuni.

Pe canalul JerryRigEverything, celebru pentru testarea rezistenţei smartphone-urilor, a fost publicat un nou clip în care BlackBerry KEYone este din nou „chinuit”. Testarea iniţială a dezvăluit că telefonul este rezistent în mare parte la tot felul de cazuri de utilizare extreme, în afară de îndoiri sau şocuri mari, care pot să facă display-ul să sară din locaşul său. Noul test spune însă o poveste complet diferită.

TCL, compania care produce hardware-ul noilor smartphone-uri BlackBerry, a lipit de aceată dată display-ul telefonului cu un lipici mult mai puternic. Acesta nu numai că nu mai permite dezlipirea display-ului de restul terminalului, îns nu mai permite nici măcar înlăturarea display-ului pentru reparaţii. Din fericire, tot hardware-ul telefonului este accesibil după înlăturarea capacului din plastic din spate, deci lipirea display-ului nu va împiedica majoritatea reparaţiilor, însă înlocuirea lui ar putea deveni problematică.

Pentru a scoate display-ul, acesta trebuie practic „decupat” din carcasă, lipiciul fiind imposibil de înmuiat cu ajutorul unei surse de căldură, ca în cazul altor smartphone-uri de pe piaţă. Rezultatul este însă destul de clar: telefonul este acum mai rezistent, întrucât display-ul întotdeauna oferă un plus de rezistenţă întregului dispozitiv, iar utilizatorii nu vor mai trebui să trăiască cu frică atunci când ţin telefonul în buzunar sau atunci când îl scapă din mână. Desigur, acesta poate fi spart dar măcar rămâne conectat la restul de coponente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult