Telefoane mici cu ecrane uriaşe – posibil cu viitorul folding display

05.12.2008
Telefoane mici cu ecrane uriaşe - posibil cu viitorul folding display

În Taiwan se lucrează de zor la realizarea unui ecran pliabil pentru dispozitive tip smartphone, iar dacă treaba merge ca pe roate în 2009 vom vedea primele telefoane inteligente înzestrate cu o asemenea grozăvie.

Avantajul implementării unui ecran care să se “împăturească” este acela că, la fel ca în cazul construcţiei slide, se vor putea fabrica telefoane compacte ca dimensiuni, dar care să ofere facilităţi în plus – în cazul de faţă, un ecran mare de 5 inch ce surclasează la mărime display-uri precum cel de pe Samsung Omnia, iPhone sau chiar HTC MAX 4G (se comercializează doar în Rusia), un colos cu diagonală de 3.8 inch. Aşteptăm să vedem însă ce specificaţii va avea prototipul pliabil pentru că degeaba este mare dacă nu ne încântă cu o rezoluţie pe măsură şi cu o calitate a imaginii foarte bună.

Proiectul se desfăşoară în centrele ITRI (Industrial Technology Research Institute), cu sprijinul companiei de design PilotFish. Ceea ce se observă în imagine nu reprezintă prototipul ci doar un concept grafic care să ne ofere o idee despre cum vor arăta telefoanele cu ecran pliabil. Tehnologia de la baza dezvoltării unui astfel de panel se numeşte TFT-EPD (Thin Film Transistor Electrophoretic Display).

Telefoane mici cu ecrane uriase

Urmărește Go4IT.ro pe Google News