Telefoanele cu Android primesc funcţie pentru apelarea proprietarului în caz de furt

Telefoanele cu Android primesc funcţie pentru apelarea proprietarului în caz de furt

Google îmbunătăţeşte aplicaţia Android Device Manager cu noi funcţii menite să asiste recuperarea dispozitivelor furate.

Telefoanele cu Android rătăcite sau furate pot fi blocate de la distanţă pentru protejarea datelor personale stocate în memorie şi descuraja revânzarea pentru profit rapid. În plus, dispozitivele furate şi blocate vor putea apela un număr de telefon dinainte configurat, facilitând comunicarea directă între proprietarul de drept şi persoana care a intrat în posesia dispozitivului pierdut sau furat.

Alternativ, dacă încercările pentru comunicare directă nu dau nici un rezultat, proprietarul de drept poate trimite mesaje SMS care să fie afişate direct în meniul de blocare a ecranului. Mai departe, din panoul Android Device Manager accesibil din interfaţa web a contului de utilizator Google putem localiza pe hartă telefonul pierdut, coordonatele GPS furnizate putând fi comunicate mai departe autorităţilor competente. 

În ultimă instanţă, dacă toate încercările pentru recuperarea dispozitivului eşuează putem solicita ştergerea de la distanţă a datelor personale stocate în memorie. Operaţiunea poate fi solicitată inclusiv dacă telefonul este oprit, ştergerea datelor urmând să fie declanşată la următoarea pornire a dispozitivului.

Descarcă gratuit aplicaţia Android Device Manager din magazinul Google Play.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult