Telefoanele cu Android vor avea un conector USB mai mic, dar mai puternic şi uşor de folosit

Telefoanele cu Android vor avea un conector USB mai mic, dar mai puternic şi uşor de folosit

Apărut deja pe ultimele modele MacBook şi Chromebook Pixel, un nou tip de conector USB, mai mic şi mai simplu decât cel folosit în prezent, va aduce telefoanelor cu Android viteze de transfer superioare şi scurta timpul de încărcare a bateriei.

Cu formă similară conectorului micro USB folosit în prezent, noul conector USB Type-C (sau USB-C) are dimensiuni 8.4 x 2.66 mm, putând fi acomodat pe modele smartphone chiar mai subţiri decât a fost posibil până acum. În plus, conectorul cu formă simetrică şi design reversibil poate fi inserat fără a ţine cont de orientare, reducând şansele deteriorării accidentale a portului USB în cazul manevrării necorespunzătoare.

Compatibil cu specificaţiile USB 3.1, noul conector USB va permite transferuri de fişiere către şi dinspre memoria dispozitivului la viteze de până la 10Gbps, respectiv suportă curenţi cu intensitate de până la 5A. Spre comparaţie, conectorii USB 2.0/3.0 nu permit (oficial) curenţi cu intensitate mai mare de 1.8A. Totuşi, putem aştepta ca primele generaţii de telefoane echipate cu noul conector USB Type-C să ofere doar viteze la nivelul specificaţiilor USB 3.0, profitând doar de forma sa compactă şi designul reversibil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult