Telefoanele cu sistem Android vor afişa pe ecran nivelul bateriei şi pentru dispozitivele Bluetooth conectate

01.08.2017
Telefoanele cu sistem Android vor afişa pe ecran nivelul bateriei şi pentru dispozitivele Bluetooth conectate

Una dintre cele mai neplăcute situaţii de care se lovesc utilizatorii de căşti bluetooth este descărcarea bateriei acestora la mijlocul zilei, sau chiar în timpul conversaţiei.

O astfel de situaţie poate fi evitată doar dacă ne amintim să încărcăm la timp acumulatorul, majoritatea dispozitivelor neavând un indicator precis pentru starea de încărcare a bateriei.

Problema ar putea fi rezolvată cu o actualizare de Android, care adaugă un indicator pentru nivelul bateriei pe ecranul telefonului mobil. Funcţionalitatea este prezentă deja la unele dispozitive care rulează versiuni de Android personalizate (OnePlus, Samsung, LG, Xiaomi, LeTV, etc), suportul necesar fiind de la bun început parte din standardul Bluetooth.

Noutatea este că suportul pentru afişarea nivelului bateriei la dispozitivele Bluetooth conectate va fi prezent de acum ca dotare standard pentru toate dispozitivele cu sistem de operare Android.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult