Telefoanele Pixel 2 activează automat funcţia „Do Not Disturb”, în anumite condiţii

09.10.2017
Telefoanele Pixel 2 activează automat funcţia „Do Not Disturb”, în anumite condiţii

Într-o decizie menită să reducă numărul accidentelor de circulaţie, Google a setat activarea automată a funcţiei „Do Not Disturb” pentru telefoanele Pixel 2, atunci când posesorii acestora se află în mişcare.

Implementată sub forma unei reguli de aplicat în mod automat, setarea deja bifată pe dispozitivele proaspăt achiziţionate opreşte tonul de apel şi mesajele de notificare atunci când există riscul ca alertele emise să distragă atenţia utilizatorului de la activităţi importante, cum ar fi conducerea autovehiculului. Practic, dispozitivul analizează parametrii senzorilor de mişcare şi conexiunea bluetooth (ex. conectarea setului hands-free) pentru a determina activitatea desfăşurată.

Setarea „Do Not Disturb” poate fi găsită în cadrul aplicaţiei Pixel Ambient Services şi este o exclusivitate pentru dispozitivele Google Pixel. Cei care nu doresc să beneficieze de această funcţionalitate nu trebuie decât să o debifeze.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult