Telefoanele Pixel 2, suspectate că ar avea probleme cu funcţia de încărcare rapidă a bateriei

19.02.2018
Telefoanele Pixel 2, suspectate că ar avea probleme cu funcţia de încărcare rapidă a bateriei

În ciuda eforturilor depuse de producători, acumulatorii Li-Ion continuă să limiteze performanţa şi longevitatea dispozitivelor pe care le echipează.

Mai puţin severe decât problemele întâlnite la telefoane iPhone, cele raportate de utilizatorii Pixel 2 şi Pixel 2 XL vizează funcţia de încărcare rapidă a acumulatorului. Concret, dacă telefonul păstrat într-o încăpere răcoroasă are o temperatură internă raportată la nivelul acumulatorului mai mică de 20°C atunci când este conectat cablul USB-C, tehnologia de încărcare rapidă nu este folosită.

Consecinţa este reducerea puterii livrate prin adaptorul AC de la aproximativ 18W, la numai 3-4W, mărind substanţial timpul de aşteptare. Complicând lucrurile, indicatorul pentru încărcare rapidă este afişat în ambele situaţii, ducând în eroare utilizatorii.

Contactaţi pentru explicaţii, reprezentanţii Google au confirmat că investighează problemele semnalate de utilizatori, însă fără a oferi alte informaţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult