Telefonul de lux BlackBerry P’9983 anunţat oficial

18.09.2014
Telefonul de lux BlackBerry P'9983 anunţat oficial

Cum secretele sunt aproape imposibil de ţinut în era internetului, nu ne surprinde deloc anunţul noului smartphone BlackBerry, despre care auzim informaţii de câteva luni bune. Este vorba despre modelul P’9983 Porche Design, o variantă de lux a formatului clasic de smartphone-uri ale companiei canadiene, îndreptat către cei cu adevărat bogaţi.

După cum era de aşteptat, avem de a face cu succesorul lui P’9981, care dispune de un hardware modest, dar vine cu un preţ imens (momentan nedezvăluit). La capitolul specificaţii tehnice, noul telefon cu nume de cod „Khan” oferă un display pătrat de 3,1″ cu rezoluţie 720×720, un procesor QUalcomm Snapdragon S4 Plus dual-core la 1,5 GHz (care include cipul grafic Adreno 225), 2 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare.

Acesta dispune de un slot pentru card-uri microSD, modem 4G LTE, WiFi b/g/n, radio FM, Bluetooth 4.0 şi NFC, alături de nelipsitul modul GPS. Totul este alimentat de un acumulator de 2100 mAh, care ar trebui să facă faţă cu brio chiar şi două zile la un asemenea hardware. Evident, cea mai recentă variantă a sistemului de operare BlackBerry OS, 10.3, va veni preinstalată pe noul P’9983, cu noul BlackBerry Asssistant la pachet.

Preţul ridicat şi statutul de telefon de lux este dictat de designul realizat de Porche Design, cât şi de materialele folosite pentru construirea sa. Lentila este acoperită cu safir, logo-ul şi rama sunt realizate din oţel inoxidabil, iar capacul de pe spate este realizat din sticlă.

BlackBerry P’9983 va veni alături de o pereche de căşti „premium”, un încărcător internaţional, o cârpă de şters ecranul şi un cablu USB pentru transfer de date şi încărcare. BlackBerry promite şi o gamă de accesorii dedicată, printre care se va găsi şi un capac pentru spatele telefonului realizat din piele de origine italiană, care va veni în diferite culori.

Telefonul va fi disponibil începând cu luna octombrie în magazinele Porche Design, cât şi la anumiţi operatori şi magazine de specialitate. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult