TESTE: OnePlus 5T este smartphone-ul cu cea mai rapidă tehnologie de încărcare a bateriei

11.12.2017

Publicaţia Tom’s Guide a realizat o serie de teste pentru a vedea care este smartphone-ul care dispune de cea mai rapidă tehnologie de încărcare a bateriei. Au fost analizate 10 modele de telefoane high-end. OnePlus 5T se încarcă în 30 de minute până la 59%, de la 0%. Pe locurile doi şi trei s-au situat modelele LG V30 (53%) şi iPhone X (50%).

OnePlus 5T a depăşit concurenţa deoarece nu foloseşte, ca majoritatea celorlalte modele cu Android, tehnologia Qualcomm QuickCharge, ci una proprietară, numită Dash Charge. Aceasta livrează un amperaj mai mare şi dispune de circuite speciale în încărcător pentru controlarea temperaturii. 

Dintre ocupanţii podiumului, doar iPhone X nu oferă încărcare rapidă direct scos din cutie. Utilizatorii trebuie să cumpere un încărcător special. Am explicat în acest articol care sunt costurile suplimentare.

Cu adaptorul din cutie, iPhone X a ajuns la un nivel al bateriei de doar 17% în 30 de minute.

În ceea ce priveşte autonomia bateriei la navigarea pe internet într-o reţea 4G, pe primele trei locuri s-au situat modelele: Google Pixel 2 XL (12 ore şi 9 minute), iPhone 8 Plus (11:16) şi OnePlus 5T (11:12). Pixel 2 XL are avantajul cele mai mari baterii dintre modelele testate, care are o capacitate de 3.520 mAh.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult