Toshiba dată în judecată pentru clonarea telefonului RakuRaku

Toshiba dată în judecată pentru clonarea telefonului RakuRaku

Fujitsu RakuRaku şi Toshiba 821T

Facem din nou o incursiune pe mirificul tărâm asiatic, de această dată pentru a investiga un caz deja banal (la ei) de “clonare” a unui telefon mobil. Urmările sunt destul de dureroase pentru Toshiba, autoarea teribilei acţiuni. Compania a fost dată în judecată pentru că a copiat din prostie, lipsă de imaginaţie şi nesimţire un terminal cu denumire ilară (la noi) – Fujitsu RakuRaku. Acuzatorii sunt bineînţeles producătorul Fujitsu, dar şi NTT DoCoMo – principalul operator japonez de telefonie mobilă.

Acţiunea lor este cât se poate de întemeiată. În dreapta se află Toshiba 821T (copia), iar în stânga RakuRaku (originalul). Diferenţele sunt aproape nule. Verdictul? Terminalul Toshiba, distribuit în reţeaua Softbank, trebuie retras de pe piaţă. Sincer, dacă până şi Toshiba a ajuns să copieze telefoane, înseamnă că producătorii de echipamente electronice de pe continentul asiatic chiar şi-au pierdut şi ultimul strop de imaginaţie.

Există atâtea concepte interesante pe care noi, utilizatorii, am fi bucuroşi să le vedem puse în practică. Nu înţeleg de ce anumite companii (unele destul de renumite), în loc să se remarce cu produse inovatoare, apelează la clonări de doi bani ce le afectează serios imaginea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News