Truecaller pre-instalat pe Huawei Honor 8

29.08.2016
Truecaller pre-instalat pe Huawei Honor 8

Aplicaţia Truecaller a crescut foarte mult în popularitate în ultimele luni, întrucât poate oferi identitatea celui care te apelează fără să ai numărul în agendă. Astfel, poţi identifica mai rapid care sunt apelurile de tip „spam” de la diverse agenţii de sondaje de opinie şi care apeluri vin de la persoane cunoscute. Începând cu modelul Honor 8, toate smartphone-urile Huawei vândute în câteva regiuni importante vor veni cu acest software pre-instalat.

După integrarea Truecaller în Cyanogen OS, se pare că EMUI este următorul la rând pentru a oferi această funcţionalitate din fabrică. Huawei Honor 8 se livrează cu acest software în Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, India şi Asia de Sud-Est. Se pare că apelurile de tip spam sunt o problemă mult mai mare în regiuni unde internetul nu s-a bucurat de o penetrare foarte mare, iar multe companii apelează la această metodă de vânzare în favoarea e-mail-urilor şi reclamelor online.

Cei care doresc Truecaller în Europa vor trebui însă să îşi instaleze aplicaţia separat de pe Google Play Store. Honor 8, care a fost confirmat de curând pentru lansare în Europa nu va oferi acest software din fabrică, iar parteneriatul dintre Huawei şi Truecaller nu va asigura disponibilitatea aplicaţiei pe alte terminale care vor fi lansate aici în viitor.

Truecaller procesează în prezent peste 500 de milioane de apleuri de la peste 200 de milioane de utilizatori în fiecare lună, iar creşterea numărului de parteneriate va duce cu siguranţă la creşterea acestei cifre. Compania din spatele aplicaţiei se aşteaptă să dubleze numărul de utilizatori în următorii câţiva ani.

Este foarte posibil ca numărul dumneavoastră să existe deja în baza de date Truecaller, chiar dacă nu aţi folosit niciodată aplicaţia, în cazul în care unul utilizatori are numărul în agenda personală. Pentru a evita astfel de probleme de intimitate, Truecaller oferă posibilitatea de a delista orice număr, atât timp cât acesta nu mai foloseşte în mod activ seviciul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult