Turing Phone – primul smartphone din ˝metal lichid˝, durabil şi sigur de folosit

Turing Phone - primul smartphone din ˝metal lichid˝, durabil şi sigur de folosit

Botezat Turing Phone şi produs de o companie numită Turing Robotic Industries (TRI), dispozitivul propus ca alternativă pentru Blackphone şi alte platforme securizate pentru comunicaţii mobile oferă atât protecţia informaţiilor transmise în formă digitală, cât şi protecţie fizică, dată de carcasa aproape indestructibilă.

Turing Phone - primul smarphone din ˝metal lichid˝, durabil şi sigur de folosit

Turing Phone oferă capabilităţi pentru verificarea directă a identităţii altor dispozitive Turing, folosind o tehnologie de autentificare descentralizată. Potrivit companiei producătoare, metoda folosită permite crearea unei reţele securizată complet imună la atacuri informatice şi încercări de interceptare, permiţând utilizatorilor să transfere informaţii sensibile cum ar fi datele bancare în condiţii de siguranţă deplină.

Comparat altor sisteme de criptare, canalul de comunicaţie stabilit între dispozitivele Turing Phone este securizat folosind o cheie unică de criptare, respectiv cheie publică, preinstalate pe telefon încă din fabrică.

Pe lângă securitate digitală, Turing Phone oferă şi protecţie fizică pentru datele stocate în memoria internă, măruntaiele telefonului fiind adăpostite într-o carcasă confecţionată dintr-un aliaj metalic compus din zirconiu, cupru, aluminiu, nichel şi argint. Botezat Liquidmetal, acesta este lăudat ca fiind mai rezistent decât oţelul şi chiar titanul, oferind telefonului protecţie la zgârieturi şi lovituri. Potrivit, TRI, carcasa este confecţionată dintr-o singură bucată de metal, cu pierderi minime de material şi rată de succes aproape 100%.

Adresat clienţilor din mediul de afaceri, Turing Phone va putea fi achiziţionat începând cu această vară la un preţ rămas deocamdată neprecizat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult