Turing Phone schimbă Androidul cu Sailfish OS

03.02.2016
Turing Phone schimbă Androidul cu Sailfish OS

Cei care îşi aşteaptă cu interes pre-comenzile pentru noul Turing Phone vor avea probabil de aşteptat mai mult decât credeau iniţial. Compania Turing Robotic Industries a anunţat că smartphone-ul său realizat din materiale utra-durabile va mai înârzia puţni, întrucât vor schimba sistemul de operare. Turing Phone renunţă astfel la Android-ul clasic de la Google în favoarea lui Sailfish OS de la Joola.

O schimbare de această magnitudine atât de târziu în dezvoltare este foarte ciudată, la sfârşitul anului trecut, compania împingând lansarea pentru doar „câteva luni”. Se pare că Turing nu a reuşit să îşi realizeze viziunea pentru smartphone-ul său inedit folosind Android, iar Sailfish pare să fie alternativa. Alegerea este însă destul de curioasă, întrucât Joola, compania care produce Sailfish OS, nu se află într-o situaţie foarte bună momentan.

De curând, compania a dezvăluit că va livra încă 500 de bucăţi de Joola Tablet, după care va înceta producţia, în timp ce clienţii care au pre-comenzi plătite îşi vor primi banii înapoi. Se pare că vânzarea lui Sailfish OS către alte comanii este ultima sa modalitate de a face bani în acest moment, iar compania TRI pare să fie unul dintre clienţii interesaţi.

Turing consideră că Turing Phone va oferi clienţilor tot ceea ce îşi doresc, întrucât Sailfish OS este compatibil cu aplicaţii de Android. Desigur, instalarea lor nu va fi la fel de simplă precum descărcarea din Google Play Store. Este interesant de urmărit evoluţia Turing Phone după acest eveniment, majoritatea utilizatorilor plasând pre-comenzi pentru acesta pe vremea când era prezentat ca un smartphone cu Android realizat din materiale foarte rezistente. În cazul în care un număr foarte mare de utilizatori îşi anulează pre-comenzile, decizia de a schimba sistemul de operare ar putea fi doar începutul sfârşitului pentru Turing Phone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult