UMIDIGI S2, smartphone cu design Full Screen şi baterie mare la un preţ de buget [REVIEW]

05.03.2018
UMIDIGI S2, smartphone cu design Full Screen şi baterie mare la un preţ de buget [REVIEW]
Prezentare

Cu design inspirat de modelul Galaxy S8 livrat de Samsung la un preţ de câteva ori mai mare, UMIDIGI S2 reuşeşte să convingă cu finisaje de bună calitate aplicate unei carcase metalice bine închegată, ecranul de 5.99” livrat de Sharp şi acumulatorul de 5100 mAh capabil să ofere până la 4 zile de utilizare fără griji.

Prezentare

Dacă în urmă cu 2-3 ani încă ne amuzam pe seama încercărilor producătorilor asiatici de a livra modele smartphone cu raport performanţă/preţ competitiv, rezultatul fiind în mod invariabil produse cu performanţe dezamăgitoare, care se supraîncălzesc în utilizare normală şi se îndoaie în buzunar la prima mişcare greşită, situaţia în prezent este considerabil mai bună. Da, încă mai întâlnim produse mediocre, care atrag cumpărători afişând un design extravagant, doar pentru a dezamăgi cu experienţa oferită ulterior. Însă avem şi tot mai multe excepţii, cum este UMIDIGI S2.

Livrat într-o carcasă exclusiv metalică şi acoperit la partea din faţă cu sticlă Gorilla Glass 4, UMIDIGI S2 face faţă cu brio utilizării de zi cu zi. Stratul de vopsea negru-mat nu se zgârie la contactul cu suprafeţele uşor abrazive şi maschează destul de bine urmele lăsate de palmele transpirate. Surpriza cu adevărat plăcută este stratul oleofobic care permite alunecarea uşoară a degetelor pe ecran, simplu de curăţat şi care maschează destul de bine reflexiile ambiante. Carcasa solidă nu trosneşte şi nu flexează la apăsare moderată. Totuşi, ar trebui evitate loviturile sau apăsările puternice pe capacul din spate, care nu este atât de gros şi ar putea fi deformat la contactul mai dur cu unele obiecte, cum ar fi colţul mesei. Singurul aspect care trădează o mai mică atenţie la detalii este zgomotul produs de tastele Power/Volum atunci când trecem degetul peste ele, cauzat de „jocul” acestora în corpul carcasei.

UMIDIGI S2 este livrat cu o versiune „curată” de Android 6.0.1, având interfaţa AOSP şi un set restrâns de aplicaţii Google preinstalate, lăsând utilizatorului libertate deplină pentru personalizarea dispozitivului. Din păcate, în afara patch-urilor de securitate, sunt şanse mici pentru obţinerea unei actualizări la o versiune mai nouă de Android, MediaTek, producătorul chipsetului Helio P20 (MT6757) refuzând să asigure suportul software necesar. Din fericire, după aplicarea tuturor pach-urilor disponibile, versiunea actuală de Android a demonstrat un nivel convingător de performanţă şi stabilitate impecabilă.

Terminalul 4G LTE, beneficiază de conectivitate Wi-Fi N dual-band si de un senzor de amprente foarte rapid, poziţionat la partea din spate.

Lista dotărilor continuă cu un sistem dual camera, alcătuit dintr-un senzor SONY IMX258 de 13MP + 5MP F2.0 PDAF, cel din urmă responsabil cu aplicarea de efecte artistice pozelor obţinute.

Deasupra ecranului găsim o cameră frontală de 5MP, optimizată pentru poze tip portret şi folosirea în condiţii de luminozitate redusă. Într-o decizie mai puţin inspirată UMIDIGI a plasat LED-ul pentru notificări sub grila pentru casca audio, vizibilitatea acestuia fiind mai degrabă problematică.

Din păcate, ieşirea pentru căşti nu face parte din lista dotărilor, producătorul oferind în schimb un adaptor USB-C la jack 3.5 mm, pe care îl putem adăuga căştilor tradiţionale cu fir.

Conectorul USB-C vizibil la partea de jos permite încărcarea acumulatorului de 5100 mAh în mai puţin de trei ore, o performanţă apreciabilă ţinând cont de capacitatea acestuia. Complet încărcat, acesta promite aproximativ patru zile de autonomie în condiţii de utilizare moderată, sau cel puţin două zile la folosire intensivă.

În carcasa de 186 grame, UMIDIGI S2 adăposteşte o configuraţie destul de puternică, cu CPU octa-core la 2.34GHz si 4GB memorie RAM. Realizat folosind procesul de fabricaţie pe 16nm, chip-ul MediaTek Helio P20 s-a dovedit destul de eficient în privinţa consumului de energie, oferind un timp de utilizare efectivă (screen time) de aproape 5 ore şi jumătate, împărţit pe durata a 4 zile. Trebuie spus că acest rezultat a fost obţinut cu luminozitatea ecranului reglată la un nivel confortabil pentru folosirea în spaţii închise şi păstrând active conexiunea de date şi pe cea Wi-Fi.

Dispozitivul este ajutat cu o cantitate generoasă de 4GB memorie RAM, mai mult decât suficient pentru OS-ul folosit şi aplicaţii uzuale de Android. În cantitate de 64 GB, memoria internă poate fi suplimentată cu până la 256GB ataşând un card microSD în locul uneia dintre cele două cartele SIM.

UMIDIGI S2 – specificaţi:

  • Sistem de operare: Android 6.0.1
  • Ecran: LCD 6.0”, 1440 x 720 pixeli, tehnologie IPS,  Corning Gorilla Class 4, curbură 2.5D
  • Chipset: MediaTek MT6757
  • CPU: octa-core pe 64 biţi,2.34GHz, Cortex A53
  • GPU: Mali-T880 MP2 900MHz
  • RAM: 4GB
  • Memorie: 64 GB memorie internă + slot microSD (până la 256 GB)
  • Camera foto: SONY IMX258 de 13MP + 5MP F2.0 PDAF,  cu blitz dual LED, filmare 1080p şi 4K
  • Cameră frontală: 5MP, filmare 1080p
  • Senzori: proximitate, lumină ambientală, orientare
  • Conectivitate: 4G FDD-LTE (Banda 1,3,7,20), 3G/2G, Bluetooth 4.0, WiFi N dual-band
  • Acumulator: 5100 mAh Li-ion, nedetaşabil
  • Alte dotări: receptor GPS/GLONASS, LED notificări
  • Dimensiuni: 155.8×76.5x8mm
  • Greutate: 186 grame
  • Accesorii incluse: Adaptor AC, cablu USB, ghid instalare, folie protecţie ecran, carasă de protecţie, adaptor USB-C la jack 3.5mm

UMIDIGI S2 este disponibil în versiuni de culoare roşu şi negru.

 

Părţi pozitive

Ecran spaţios şi de bună calitate
CPU octa-core, 4GB RAM şi 64GB memorie internă
Conectivitate 4G
Cameră foto cu performanţe rezonabile
Autonomie foarte bună a bateriei

Părţi negative

Android 6.0.1

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult