Un inginer a dezvoltat primul iPhone 7 cu jack audio intern [VIDEO]

Un inginer a dezvoltat primul iPhone 7 cu jack audio intern [VIDEO]

În primăvara acestui an Scotty Allen, un inginer pasionat de tehnologie, a reuşit să îşi construiască propriul iPhone 6S aproape de la zero, folosind o simplă placă de bază recondiţionată şi diverse componente compatibile sau construite de la zero în Shenzen, China. Pentru următorul său proiect, Allen a decis să modifice telefonul pe care îl avea deja, un iPhone 7, pentru a corecta cea mai mare problemă a acestuia: lipsa unui jack pentru căşti.

Desigur, acest plan este mai uşor de gândit decât de pus în aplicare, întrucât spaţiul din interiorul telefoanelor mobile din prezent este foarte restrâns şi nu prea există loc pentru adăugarea de noi componente. Planul nu implica doar adăugarea unui jack de căşti standard, ci şi posibilitatea de a putea conecta un cablu de încărcare la telefon, transferul între cele două moduri de funcţionare ale port-ului Lightning urmând a fi comutate automat.

După mai bine de 3 luni de încercări, eşecuri şi dezvoltarea de hardware complet nou, Allen a reuşit să creeze primul iPhone 7 cu jack audio intern, documentând întregul proces într-un clip video pe care l-a publicat pe contul său de YouTube, Strange Parts. La finalul „călătoriei”, Allen a anunţat că oferă proiectul oricui doreşte să îl dezvolte mai departe, chiar şi pentru proiecte comerciale, complet gratuit, iar cele câteva componente „de rezervă” pe care le-a comandat pentru realizarea lui vor fi oferite gratuit celor care îşi doresc să încerce să reproducă paşii pe care i-a urmat el. De asemenea, angajaţii Apple vor primi la cerere acces la hardware-ul dezvoltat de el, în cazul în care şi-l doresc.

Povestea integrării unui jack audio într-un telefon care nu beneficiază de unul intern este aproape la fel de fascinantă precum cea a construirii unui telefon de la zero. Clipul prezintă o parte fascinantă a oraşului Shenzen, locul în care majoritatea produselor electronice din toată lumea sunt produse şi oferă pentru cei care îşi doresc să realizeze proiecte similare detalii despre costuri, procese de fabricaţie şi tehnologiile folosite în acest moment în China. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult