Un nou demo cu Google Android

Un nou demo cu Google Android

Fără îndoială, Google Android va fi unul din punctele principale de atracţie ale acestui an, în domeniu comunicaţiilor. Alături de XPERIA X1 al celor de la Sony Ericsson, Android-ul se bucură de cea mai mare parte a atenţiei jurnaliştilor americani, dar şi europeni. Demonstraţia de care britanicii de la BBC au beneficiat din partea celor de la Google, legată de Android, arată că Android este aşteptat cu interes şi pe bătrânul continent.

Din demonstraţia făcută exclusiv pentru BBC şi care poate fi văzută în filmuleţul de mai jos, am mai aflat câteva lucruri despre Google Andoid. În primul rând, se pare că este foarte bine optimizat şi nu are nevoie de foarte multe resurse. Toate cele trei programe prezentate în acest filmuleţ (browser-ul Web, Google Street View şi jocul Quake) se mişcă foarte bine, mai ales ţinând cont că dispozitivul folosit pentru demonstraţie avea o frecvenţă de doar 300 MHz. Quake, de exemplu, rula la 30 FPS.

Browser-ul Web – din ce am putut vedea în secvenţele video – are multe din facilităţile lui Opera Mobile, pe de o parte, dar aduce puţin şi cu Safari de pe iPhone, prin gesturile tactile care stau la baza unora dintre facilităţi. (de exemplu zoom-ul). Cea de-a treia aplicaţie prezentată a fost Google Street View, un modul al Google Maps care arată imagini de la nivelul solului, pentru anumite zone.

Una peste alta, după ce am văzut şi acest filmuleţ, curiozitatea şi aşteptările noastre de la Google Android au crescut. Sperăm să nu fim la fel de dezamăgiţi ca de iPhone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News