Un smartphone Galaxy Note7 deja înlocuit a luat foc la bordul unui avion de pasageri

06.10.2016
Un smartphone Galaxy Note7 deja înlocuit a luat foc la bordul unui avion de pasageri

Galaxy Note7 este din nou sub atenţia autorităţilor, după ce un exemplar Note7 deja schimbat în cadrul campaniei globale de înlocuire a luat foc la bordul unui avion de pasageri aparţinând unei linii aeriene americane.

O cursă de pasageri desfăşurată de Southwest Airlines pe diercţia Louisville – Kentucky a fost evacuată de urgenţă după ce telefonul Galaxy Note7 aparţinând unuia dintre pasageri a început să degaje fum. Din fericire, incidentul produs înainte de decolare nu a pus probleme deosebite, pasagerii putând fi evacuaţi imediat după semnalarea problemei.

Potrivit declaraţiei pasagerului identificat ca fiind posesorul telefonului Note7 incendiat, exemplarul în cauză provine din noul lot de „sigur” oferit da Samsung pentru înlocuirea celor 2.5 milioane unităţi Galaxy Note7 comercializate înainte de 15 septembrie 2016. Aparent, telefonul mobil era oprit la momentul producerii incidentului, respectând indicaţiile furnizate înaintea decolării de către personalul de zbor.

Daunele produse dispozitivului incendiat au fost atât de grave încât modelul exact nu a putut fi verificat în mod independent, fapt ce aruncă unele îndoieli asupra implicării produselor Samsung.

Potrivi unui purtător de cuvânt al companiei, Samsung colaborează îndeaproape cu autorităţile americane şi reprezentanţii liniei aeriene pentru recuperarea dispozitivului afectat şi confirmarea cauzei incendiului. Între timp, autoritatea Consumer Product Safety Commission (CPSC) a iniţiat propria anchetă pentru investigarea incidentului apărut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult