UPDATE video: iPhone 5C, disecat – cum arată componentele noului iPhone

UPDATE video: iPhone 5C, disecat - cum arată componentele noului iPhone

UPDATE: Avem acum şi un video cu ceea ce par a fi carcasele lui iPad gen. 5 şi iPhone 5C. Lipsa componentelor ar putea să confirme faptul că acestea sunt dispozitivele reale. După cum ştim, telefoanele şi tabletele Apple sunt asamblate cu o lună sau două înainte de lansarea oficială, iar toate elementele componente sunt aduse într-una sau mai multe fabrici din mai multe locaţii.


După ce am avut ocazia să-i studiem îndeaproape capacul din plastic alb rezervat pentru spatele carcasei, telefonul Apple cunoscut sub numele iPhone 5C poate fi observat în noi imagini care arată panoul frontal, modulul pentru camera foto şi majoritatea componentelor interne.

iPhone 5C - panoul frontal şi ecranul

Potrivit sursei citate, iPhone 5C este o variantă mai accesibilă a telefonului iPhone 5, realizat cu hardware nu chiar de ultimă generaţie şi prezentat într-o carcasă ieftină, confecţionată integral din plastic şi diversificată cu mai multe opţiuni de culoare.

Din păcate până la întâlnirea unui exemplar funcţional, sau măcar imagini suficient de clare pentru a citi inscripţiile lăsate pe componentele electronice, este greu de stabilit configuraţia exactă a telefonului.

iPhone 5C - modulul pentru cameră foto

Judecând după aspectul modului pentru camera foto şi culoarea lentilei, este aşteptat ca aceasta să păstreze neschimbată rezoluţia de 8MP întâlnită la actualul model iPhone 5. Şi ecranul pare să fi păstrat diagonala de 4 inch, dar rămâne de văzut dacă rezoluţia de lucru este aceeaşi, sau Apple a optat pentru un ecran non-Retina mai puţin costisitor.

iPhone 5C - compoenentele interne

Complet asamblat, iPhone 5C va fi puţin mai gros decât iPhone 5 (8.2mm vs 7.6mm), dar şi mai greu. Având un model iPhone 5S cu dotări superioare şi o variantă iPhone 5C cu specificaţii apropiate, dar mai ieftină decât vechiul iPhone 5, este posibil ca Apple să decidă pensionarea timpurie a celui din urmă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult