Upgrade-ul Windows 10 Mobile întârzie

18.12.2015
Upgrade-ul Windows 10 Mobile întârzie

Utilizatorii de Windows Phone s-au obişnuit cu veştile proaste de-a lungul timpului. O parte dintre utilizatori au rămas pe Windows Phone 7 odată cu trecerea la versiunea 8, iar acum cei care folosesc cea mai recentă variantă a sistemului de operare mobil sunt nevoiţi să aştepte mai mult pentru un upgrade la Windows 10 Mobile. Se pare că lansarea din decembrie a noii versiuni a fost amânată de către Microsoft, în ciuda lipsei unui anunţ oficial.

Windows 10 Mobile a debutat la începutul acestei luni alături de modelele Lumia 950 şi 950 XL de la Microsoft şi urma să fie lansat şi pe alte dispozitive compatibile mai vechi înainte de sfârşitul acestui an. Se pare însă că niciun dispozitiv Windows Phone 8 nu va primi update-ul în cursul lunii decembrie, conform planului iniţial. Singurii care dispun de Windows 10 Mobile pe dispozitive mai vechi sunt cei înscrişi în programul Windows Insider, care au acces la o versiune „preview” a noului sistem de operare.

Lansarea pare să fie amânată cu mai multe luni, conform unor documente scăpate de internet. Deşi câteva modele ar putea să primească update-ul la Windows 10 Mobile în cursul lunii ianuarie, majoritatea terminalelor Lumia vor face trecerea abia în luna februarie. Este curios însă faptul că nu au fost specificate alte terminale Windows Phone 8 produse de alţi producători de hardware. Nu este clar dacă smartphone-urile Acer, LG sau Samsung vor fi upgradate în viitorul apropiat sau îndepărtat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult