Următorul smartphone Microsoft ar putea fi Lumia 650 cu ramă metalică şi specificaţii entry-level

18.01.2016
Următorul smartphone Microsoft ar putea fi Lumia 650 cu ramă metalică şi specificaţii entry-level

Au început să apară zvonuri despre noile smartphone-uri Lumia din gama „low to mid-range”, iar cele mai recente informaţii sugerează că nu vom primi trei modele, cum erau aşteptate în trecut, ci doar unul. Se pare că Microsoft ar putea să renunţe la două dintre modelele la care a lucrat în ultimele luni, pregătind pentru lansare la începutul lunii viitoare doar varianta Lumia 650, care nu va fi cu mult peste 550 în materie de specificaţii.

Windows Central a intrat în posesia unor informaţii confidenţiale care sugerează că Lumia 650 va fi anunţat şi lansat pe 1 februarie. Acesta ar trebui să fie un model la limita dintre entry-level şi mid-range, cu o construcţie ceva mai specială şi cu capabilităţi de bază din toate punctele de vedere. Specificaţiile tehnice vehiculate sugerează că este vorba despre un smartphone cu display de 5” şi rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), chipset Snadpragon 210 sau 212, 1 GB memorie RAM, 8 GB spaţiu de stocare şi camere foto de 5, respectiv 8 megapixeli (cu blitz pe spate).

Avem astfel de a face şi cu o serie de imagini neoficiale, realizate folosind informaţiile disponibile în acest moment. Putem vedea o ramă metalică, ceva nou pentru un smartphone Lumia din gama inferioară, doar modelele de top primind în trecut un astfel de tratament  din partea Microsoft. Se pare că Lumia 750 şi 850, care ar fi completat oferta de smartphone-uri Lumia au fost anulate, compania pregătind o nouă serie de smartphone-uri din gama premium.

Este posibil ca brandul Lumia să rămână pe piaţă ca dispozitive de bază pentru platforma Windows 10 Mobile, urmând ca noile dispozitive să intre sub umbrela „Surface”. Au existat în trecut zvonuri despre un terminal numit „Panos phone” care era a fost considerat „telefonul Surface”, care ar putea fi programat să vină în toamna acestui an alături de noile tablete Surface Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult