VAIO Corporation a anunţat VAIO Phone: un nume legendar pe un telefon anost

VAIO Corporation a anunţat VAIO Phone: un nume legendar pe un telefon anost

Sony a vândut păguboasa divizie de PC-uri fondului de investiţii Japan Industrial Partners în urmă cu un an, compania renunţând cu această ocazie şi la legendarul nume VAIO. Noua VAIO Corporation a decis să fructifice legendara marcă prin lansarea primului smartphone VAIO, însă cei care se aşteptau la un model pe măsură faimoaselor laptopuri high-end de odinioară nu vor fi prea impresionaţi.

Denumit simplu VAIO Phone, primul telefon produs de VAIO Corporation aminteşte oarecum de bătrânul Nexus 4 deoarece carcasa oferă tot o ramă din material plastic cu prfil ascuţit şi un spate lucios. Deşi foloseşte însă un nume asociat în general cu segmentul superior al pieţei, VAIO Phone este însă doar un mid-range banal.

Telefonul oferă un ecran cu diagonală de 5” cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi panou IPS. Platforma hardware este motorizată de procesor Qualcomm Snapdragon 410 care oferă patru nuclee de procesare ARM Cortex-A53 tactate la 1,2 GHz, şi este completată de 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă şi o baterie cu o capacitate de 2500 mAh.

Primul telefon VAIO mai oferă două camere foto cu senzori de 13 şi 5 MP, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n şi GPS. Telefonul are dimensiuni de 141,50 x 71,30 x 7,95 milimetri şi o greutate de 130 de grame. Platforma software folosită este Android 5.0.

VAIO Corporation activează în acest moment doar pe piaţa japoneză, iar compania nu şi-a anunţat încă intenţia de a se extinde în restul lumii. Ţinând însă cont că noul VAIO Phone este cam anost şi are un preţ cam mare de 420 de dolari, probabil că nici măcar simpatizanţii înrăiţi ai mărci VAIO nu vor plânge prea tare după el.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News