Vândut de Sony în anul 2014, brandul VAIO reapare pe un model smarphone care va concura gama de telefoane Xperia

22.03.2017
Vândut de Sony în anul 2014, brandul VAIO reapare pe un model smarphone care va concura gama de telefoane Xperia

Cunoscută mai ales pentru preţurile piperate, divizia de PC-uri Sony VAIO a trecut în urmă cu ceva vreme în proprietatea unui fond de investiţii japonez (Japan Industrial Partners), Sony urmând să-şi concentreze resursele în mult mai dinamica piaţă smartphone. Asta nu a oprit însă noul proprietar să facă ceea ce Sony ar fi putut încerca de la bun început, respectiv să folosească brandul VAIO pentru a promova o propria gamă smartphone.

Urmând modelului VAIO Phone Biz, anunţat în luna februarie 2016, noul VAIO Phone A preia trăsăturile generale de design însă schimbă sistemul de operare Windows 10 cu o versiune de Android fără prea mari modificări.

VAIO Phone A intră astfel în competiţie directă cu gama de telefoane Sony Xperia, de asemenea bazate pe Android. Cu o cotă din piaţa smartphone estimată la 12% în Japonia, Sony nu este într-o poziţie foarte confortabilă, iar apariţia unui competitor care foloseşte vechiul brand VAIO ar putea da motive de îngrijorare.

Din fericire pentru Sony, actualul model VAIO Phone A nu constituie o ameninţare prea mare, dispozitivul oferind doar specificaţii mid-range: ecran de 5.5” cu rezoluţie HD, 3 GB memorie RAM şi chipsetul Snapdragon 617.

Lansat pentru a concura Sony pe teritoriul Japoniei, VAIO Phone A are puţine şanse de a ajunge şi în alte pieţe de desfacere.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult