Vândute prin intermediul Microsoft Store, ultimele stocuri de dispozitive Windows Phone au fost în sfârşit epuizate

20.04.2018
Vândute prin intermediul Microsoft Store, ultimele stocuri de dispozitive Windows Phone au fost în sfârşit epuizate

Rămas cu o cotă de piaţă aproape de zero, Microsoft a fost nevoit să admită înfrângerea, confirmând în luna octombrie 2017 abandonarea platformei Windows Phone. Însă povestea nu se încheie aici, compania rămânând cu stocuri consistente de dispozitive Windows Phone care trebuiau gestionate cumva.

Soluţia găsită a fost păstrarea ultimelor dispozitive Windows Phone în oferta Microsoft Store. Nu este clar dacă Microsoft a decis trimiterea stocurilor rămase spre reciclare. Cert este că şi ultimul magazin de unde „fanii” Windows Phone mai puteau achiziţiona dispozitive ca HP Elite x3 (299 dolari) şi Alcatel Idol 4s (99dolari) încă nescoase din ambalajul original arată acum stocuri zero.

Deşi Microsoft a încurajat potenţialii cumpărători promiţând că va livra în continuare bug fix-uri şi patch-uri de securitate, lipsa accesului la aplicaţii compatibile este o problemă care nu poate fi ignorată la un smartphone modern, puţinii utilizatori rămaşi migrând treptat către alternativele Android şi iOS.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult