Vârful de gamă HTC 10 va avea şi o versiune cu preţ accesibil

Vârful de gamă HTC 10 va avea şi o versiune cu preţ accesibil

Urmând exemplul dat de LG cu modelul G5 Lite, HTC va lansa propria versiune Lite pentru modelul One M10, motorizată tot de o variantă a chipsetului Snapdragon 652.

Deşi nu la fel de puternic precum vârful de lance Qualcomm Snapdragon 820, alternativa Snapdragon 652 dispune totuşi de un CPU octa-core, compus din 4 nuclee Cortex-A72 de înaltă performanţă şi 4 nuclee Cortex-A53 optimizate pentru folosirea eficientă a bateriei. Încadrat la gama mid-range superioară, Snapdragon 652 schimbă nucleul Andreno 530 pe un GPU din seria Adreno 510, suficient de puternic pentru a face faţă unui ecran cu rezoluţie QHD şi majoritatea jocurilor pentru Android.

Potrivit zvonurilor încă neconfirmate, HTC 10 Lite dispune de 3GB memorie RAM şi 16 GB memorie internă, în timp ce modelul premium HTC 10 va avea şi variante cu 3GB/32GB, respectiv 4GB/128GB. În afară de chipsetul Snapdragon 652, noul smartphone ar urma să ofere un ecran LCD de 5.15” cu rezoluţie QHD, acumulator de 3000 mAh şi conector USB Type-C pentru alimentare.

Citeste si Primele imagini cu LG G5 Lite, alternativa mai ieftină pentru vârful de gamă G5

Cât despre preţurile pregătite, HTC One M10 ar urma să fie disponibil pentru 770 dolari, respectiv 900 dolari, în timp ce modelul Lite va putea fi achiziţionat începând cu suma de 585 dolari.

Dacă nu apar alt schimbări de planuri, HTC ar putea prezenta oficial noua oferă smartphone în data de 12 aprilie, disponibilitatea la vânzare fiind asigurată nu mai târziu de 15 aprilie, pentru început doar în magazinele din Taiwan. Ambele terminale sunt livrate cu versiunea Android 6.0 Marshmallow.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult