Velocity Mobile – un nou brand de telefoane inteligente

04.04.2008
Velocity Mobile – un nou brand de telefoane inteligente

Nu putem decât să ne bucurăm când avem o ofertă mai bogată din care să alegem. Velocity Mobile este o companie creată de Inventec şi un grup de veterani ai industriei care au lucrat pentru Microsoft la poiectul Windows Mobile. Inventec este un ODM din Taiwan care are printre clienţi pe HP, Toshiba, Acer şi Fujitsu-Siemens. Iniţial, Velocity Mobile va lansa două modele, Velocity 103 şi Velocity 111, despre care nu putem spune decât că nu diferă prea mult ca şi aspect de ce am văzut până acum. La o privire mai atentă a exteriorului, am obervat o serie de asemănări cu sobrele i-mate.

Velocity 103

Există totuşi ceva special în legătură cu ele şi are de-a face cu veteranii industriei despre care aminteam mai sus. Cele două terminale vor rula Windows Mobile 6.1 Prefessional, iar producătorii au recunoscut că acesta este un sistem care îi cam sperie pe utilizatorii de rând. În concluzie, ei au decis să lucreze puţin la interfaţă pentru a o face mai prietenoasă. Inspiraţia a venit de la iPhone şi HTC TouchFLO.

Velocity Mobile – interfaţa grafică

Hardware-ul este la acelaşi nivel cu o bună parte din telefoanele inteligente de pe piaţă. Procesoarele vin de la Qualcomm şi se ştie că terminalele vor fi dotate cu 256 MB ROM, 128 MB RAM şi slot microSD. Suportul GSM este quad-band şi include UMTS/HSDPA. Alături de nelipsitele Wi-Fi şi Bluetooth 2.0, cele două smartphone-uri sunt dotate şi cu GPS. Conform sursei, terminalele vor fi iniţial vândute deblocate. Velocity 111 este aşteptat în trimestrul al doilea, iar Velocity 103 în semestrul următor al anului în curs. Ceva ne face totuşi să credem că bătrânul continent s-ar putea să nu aibă parte de ele.

Velocity 111

Urmărește Go4IT.ro pe Google News