Vivo Apex nu mai este un simplu concept. Telefonul cu ecran fără decupaj va intra în producţie

Vivo Apex nu mai este un simplu concept. Telefonul cu ecran fără decupaj va intra în producţie

Vivo Apex a fost surpriza de anul acesta de la Mobile World Congress 2018. Telefonul cu ecran pe întreaga suprafaţă frontală a impresionat pe toată lumea care a intrat în contact cu el, însă a ridicat câteva semne de întrebare în legătură cu posibilitatea companiei de a produce un asemenea dispozitiv în cantităţi mari. Se pare însă că producătorul chinez nu va păstra acest dispozitiv strict ca un concept, ci îl va aduce pe piaţă în cursul anului 2018.

Iniţial, Vivo Apex era prezentat doar ca un telefon concept, însă acum acesta este confirmat pentru o lansare oficială pe piaţă. Smartphone-ul vine cu un ecran care acoperă 91% din suprafaţa planului din faţă, integrează un senzor de amprenă în display care poate fi accesat pe jumătate din ecran şi vine cu un sistem inovator prin care camera frontală poate fi ascunsă în interiorul dispozitivului atunci când nu este folosită.

Producţia de volum a acestuia va începe la jumătatea anului 2018, cu o lansare programată cândva înainte de sfârşitul anului. Desigur, lansarea lui Vivo Apex nu este aşteptată în afara Chinei. Vivo este producătorul de pe locul cinci în lume în acest moment, însă acesta comercializează smartphone-uri exclusiv în ţara-mamă.

La capitolul hardware intern, Vivo Apex se laudă cu un chipset Snapdragon 845, cu un display de 6” complet, bazat pe tehnologie OLED, cu un jack audio şi o mufă USB-C, ceva ce lipsea de pe modelul X20 cu senzor de amprentă în display, lansat la începutul acestui an.

Între timp, producătorii cu renume la nivel mondial scot pe piaţă smartphone-uri cu display-uri decupate şi cu senzori de amprentă „clasici”, integraţi fie în corpul telefonului, fie în butoane capacitive.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult