Vivo X20 UD, primul smartphone cu amprentă în display, vine cu hardware mid-range premium

17.01.2018
Vivo X20 UD, primul smartphone cu amprentă în display, vine cu hardware mid-range premium

Vivo a prezentat la CES 2018 noul său dispozitiv cu senzor de amprentă în display, însă nu a oferit niciun detaliu concret despre hardware-ul intern al acestuia. Din fericire, telefonul este într-o formă aproape finală şi a fost predat comisiei TENAA din China pentru aprobare în vederea comercializării pe această piaţă. Din fericire, baza de date TENAA este deschisă şi oferă detalii complete despre dispozitiv, precum numele său, Vivo X20 UD, cât şi fotografii reale cu acesta.

Vivo X20 UD va fi primul smartphone cu senzor de amprentă în display disponibil pe piaţă, un eveniment important în industrie, care va da startul unui trend pe tot parcursul anului 2018. Acesta va fi echipat cu un display OLED de 6,43” în diagonală cu rezoluţie FullHD+, însă nu va fi un telefon atât de mare pe cât pare la prima vedere. Avem de a face cu un model cu margini foarte subţiri deasupra şi sub display, care reduc considerabil dimensiunile terminalului.

La interior, Vivo a ales să integreze un hardware de medie din gama superioară, telefonul fiind astfel încadrat pe segmentul de piaţă mid-range premium. Avem de a face cu un chipset Snapdragon 660, 4 GB memorie RAM, 128 GB spaţiu de stocare internă şi un sistem dual-camera 12+5 megapixeli pe partea din spate. Pe faţă se regăseşte un singur senzor de 5 megapixeli. Nici la exterior nu avem parte de mari surprize, telefonul păstrând design-ul folosit şi în trecut de Vivo pentru modelele precedente, renunţând însă la senzorul de amprentă de pe partea din spate.

Adevărul este că dacă X20 UD n-ar fi primul dispozitiv cu senzor de amprentă în display, acesta ar trece neobservat, în special în Europa, unde acest brand nu se vinde în mod oficial. Sperăm să vedem primele telefoane dedicate pieţei din vest cu această funcţie la Mobile World Congress. Momentan nu ştim cât va costa noul Vivo X20 UD şi nici când va fi disponibil în China. Având în vedere că telefonul se află deja în mâinile comisiei TENAA, lansarea este cel mai probabil la distanţă de câteva săptămâni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult