Wiko WAX, primul smartphone european cu chipset Tegra 4i

Wiko WAX, primul smartphone european cu chipset Tegra 4i

Creaţie a producătorului francez Wiko, WAX este primul smartphone cu chipset Tegra 4i lansat pentru piaţa europeană şi al doilea după modelul LG G2 Mini lansat pentru piaţa din America Latină în luna februarie.

Dezvăluit la MWC 2014, noul telefon Wiko WAX se prezintă cu ecran de 4.7 inch şi două camere foto, cu rezoluţie 8MP şi 5MP. Chipsetul produs de Nvidia este compus din CPU quad-core bazat pe nuclee Cortex-A9 la 1.7GHz, respectiv GPU cu nucleu GeForce având la dispoziţie 60 unităţi de procesare (faţă de 72 în cazul chip-ului Tegra 4 obişnuit). Chiar şi aşa, performanţele 3D ar trebui să fie mai mult decât suficiente pentru redarea jocurilor de Android la rezoluţia 720p suportată de ecran. Din păcate nu acelaşi lucru poate fi spus despre memoria RAM de 1GB, care va limita compatibilitatea cu anumite jocuri şi performanţele aplicaţiilor mai sofisticate.

Wiko WAX, primul smartphone european cu chipset Tegra 4i

Wiko WAX este livrat cu versiunea Android 4.3, găzduită în cei 4GB memorie internă. Spaţiul de stocare poate fi extins cu până la 32GB, apelând la un card de memorie microSD.

Din fericire preţul de 200 euro în pachet retail şi designul exterior reuşit ne ajută să trecem mai uşor peste limitările hardware, mai ales că în aceşti bani ne alegem şi cu suport pentru conexiuni LTE. Telefonul Wiko WAX va putea fi găsit în oferta magazinelor din Germania, Franţa şi Italia începând cu luna aprilie, disponibil în 4 versiuni de culoare .

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult