Windows 10 Technical Preview pentru telefoane este disponibil pentru descărcare

13.02.2015
Windows 10 Technical Preview pentru telefoane este disponibil pentru descărcare

Dacă utilizatorii PC-urilor s-au putut bucura de versiunea Technical Preview a viitorului Windows 10 încă din toamna anului trecut, utilizatorii telefoanelor Windows Phone au fost nevoiţi să se mulţumească doar cu imagini şi declaraţii. Microsoft a promis că Windows 10 Technical Preview pentru telefoane va fi disponibil în cursul acestei luni, iar curajoşii care deţin unul dintre puţinele modele compatibile în acest moment pot purcede, în sfârşit, la instalarea primei versiuni publice.

Microsoft a promis că Windows 10 va fi disponibil pe majoritatea telefoanelor Lumia care folosesc în prezent Windows Phone 8.1, însă prima versiune Technical Preview poate fi instalată doar pe un număr limitat de modele. În acest moment, pe această listă figurează Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 şi Lumia 830, celelalte modele urmând să primească atenţie în viitor. Microsoft a afirmat că terminalele de vârf Lumia 1520 sau Lumia 930 şi toate terminalele Lumia mai vechi necesită repartiţionarea memoriei interne, iar această operaţiune a fost considerată probabil prea periculoasă în acest moment pentru a fi implementată.

Dacă aveţi însă unul din modelele compatibile, puteţi instala aplicaţia Windows Insider din Windows Phone Store, puteţi alege unul din cele două programe de actualizare (Fast sau Slow) şi puteţi purcede la actualizarea sistemului de operare. Fiind vorba de o versiune Technical Preview nefinisată,  utilizatorii se pot aştepta la probleme, lacune şi incompatibilităţi. De pildă, în acest moment, Windows 10 Technical Preview pentru telefoane nu include suport VPN, setările pentru alarme, Wi-Fi şi reţelele de date trebuie reintroduse manual, tastaturile în alte limbi decât engleza au probleme cu descărcarea şi instalarea şi aşa mai departe.

În cazul în care ceva merge prost sau în cazul în care versiunea actuală nu este suficient de bine finisată pentru o utilizare normală, utilizatorul are la dispoziţie un instrument care permite revenirea la versiunea anterioară a platformei Windows Phone 8.1

Lista de noutăţi este consistentă, pe acesta figurând în acest moment un Action Center cu mai multe butoane, notificări interactive, Live Tiles semi-transparente, o nouă aplicaţie Photos, un nou meniu pentru setări şi multe altele. Pentru cei curioşi care nu pot face în acest moment saltul la Windows 10 Technical Preview pentru telefoane, Joe Belfiore a publicat o prezentare video interesantă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News