Xiaomi a anunţat noua interfaţă MIUI 10, disponibilă inclusiv pentru telefoane Xiaomi de generaţie mai veche

04.06.2018
Xiaomi a anunţat noua interfaţă MIUI 10, disponibilă inclusiv pentru telefoane Xiaomi de generaţie mai veche

Bine cunoscută utilizatorilor de produse Xiaomi, interfaţa MIUI trece la o nouă versiune, mai bine optimizată pentru dispozitive cu ecran alungit, aplicat pe toată partea din faţă a carcasei. MIUI 10 continuă tranziţia începută încă de la versiunea 9.5, înlocuind tastele Android redate prin software cu un sistem de navigare prin gesturi.

Interfaţa adaptată pentru ecrane cu mai mult spaţiu de fişare pe verticală extinde lista de aplicaţii recente, folosind întreg spaţiul disponibil.

Sprijinind noul sistem de interacţiune prin gesturi, bara de notificări varsă o parte din conţinut pe ecran, Xiaomi optând pentru un mod de afişare full-screen.

Dincolo de aspectul vizual, interfaţa MIUI 10 aduce şi unele optimizări pentru performanţă, implementate cu ajutorul tehnologiilor de inteligenţă artificială. Astfel, motorul AI va urmări în permanenţă obiceiurile de utilizare şi rutina zilnică, anticipând anumite activităţi. Spre exemplu, telefonul mobil va putea anticipa intenţia utilizatorului de folosi o anume aplicaţie, încărcând-o din timp în memorie pentru a reduce timpii de aşteptare la pornirea acesteia.

MIUI 10 introduce şi un nou „car mode” menit să asiste folosirea telefonului în timp ce conducem autoturismul. Astfel, modul de organizare a interfeţei este ajustat pentru interacţiune mai simplă iar anumite funcţii care pot distrage atenţia de la condus sunt dezactivate. Este asigurat inclusiv suport pentru comandă vocală, permiţând alegerea sau modificarea rutei de navigare, răspunderea la mesaje text şi preluarea apelurilor de voce.

Venind în sprijinul dispozitivelor care dispun de cameră foto cu o singură lentilă, noua versiune a aplicaţiei de captură apelează la tehnologii AI pentru aplicarea inteligentă de efecte Bokeh în pozele de tip portret, aproximând efectul de „adâncime”.

Lista noutăţilor este completată cu tonuri de apel care imită sunete din natură, acestea putând fi setate şi ca alerte pentru notificări şi funcţia de ceas deşteptător.

Xiaomi va actualiza la versiunea MIUI 10 toate dispozitivele din seria Mi 8, alături de modelele Mi Mix 2S, Mi Mix 2, Mi Mix, Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi Note 2, Redmi S2 şi Redmi Note 5. Lista va fi completată în cursul lunii iulie şi cu seriile Mi Note 3, Mi 5X (Mi A1), Mi 5c, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 4, Mi 4c, Mi 4s, Mi Max 2, Mi Max, Redmi 5. Redmi 5A, Redmi 5 Plus, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi 3S/3X, Redmi Pro, Redmi Note 5A, Redmi Note 4, Redmi Note 4X şi Redmi Note 3 (toate versiunile).

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult