Xiaomi a devenit al treilea mare producător smartphone din lume, depăşit doar de Apple şi Samsung

30.10.2014
Xiaomi a devenit al treilea mare producător smartphone din lume, depăşit doar de Apple şi Samsung

Ajutat de o ofertă de produse foarte atrăgătoare pe segmentul entry-level, generând vânzări record în pieţele din China şi India, Xiaomi a fost în ultimul trimestru compania cu cea mai rapidă creştere din industrie, devenind al treilea mare producător smartphone din lume cu o cotă de 6% din piaţă.

Potrivit ultimului raport publicat de Strategy Analytics, piaţa smartphone a crescut cu 27% în ultimul an, atingând în Q3 2014 un volum de vânzări estimat la 320 milioane unităţi. Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut volumul înregistrat era de numai 252.9 milioane unităţi vândute la nivel global. Cea mai mare parte a creşterii este întreţinută de pieţele emegnete din Asia şi Africa, contrabalansând încetinirea resimţită în pieţele mature din America de Nord şi Europa sub efectul modificărilor aplicate de operatori asupra ofertelor de abonamente.

Xiaomi a devenit al treilea mare producător smartphone din lume, după Apple şi Samsung

Astfel, Samsung a livrat 79.2 milioane unităţi smartphone la nivel global, acaparând până în Q3 2014 25% din cota de piaţă. Cu o ofertă de produse mai puţin spectaculoasă decât în anii anteriori, Apple a înregistrat anul acesta o creştere sub medie de numai 16%, livrând un total de 39.3 milioane exemplare iPhone pentru o cotă de piaţă de 12% măsurată în intervalul Q3 2014.

Cu o prezenţă încă modestă dacă ne raportăm la giganţii plasaţi pe primele două poziţii în top, producătorul chinez Xiaomi este compania cu cea mai rapidă creştere din industrie, reuşind într-un singur an să-şi crească vânzările de la 5.2 milioane unităţi la 18 milioane, adjudecând o cotă de 5.6% din piaţa smartphone.

Xiaomi Mi 3

Lozul câştigător pentru Xiaomi a fost Mi3, un smartphone foarte apreciat în pieţele din India şi China pentru raportul preţ/performanţă imbatabil. Vândut pentru echivalentul a 220 dolari, Xiaomi Mi3 oferă ecran Full HD de 5” şi este motorizat de o platformă hardware cu performanţe solide, centrată în jurul chipsetului Snapdragon 800 (CPU quad-core la 2.3GHz) ajutat cu 2GB memorie RAM. Pentru preţul plătit cumpărătorii se mai aleg cu 16GB memorie internă, cameră foto de 13MP şi un acumulator de 3050mAh. Succesorul lui Mi 3, Xiaomi Mi 4 este aşteptat să reaprindă interesul cumpărătorilor din India spre finalul acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult