Xiaomi anunţă că MIUI 9 va fi ultimul update oficial pentru şase dintre smartphone-urile sale

23.11.2017
Xiaomi anunţă că MIUI 9 va fi ultimul update oficial pentru şase dintre smartphone-urile sale

Xiaomi pare să înţeleagă mai bine decât alţi producători de smartphone-uri cu Android nevoia de suport extins a utilizatorilor pentru actualizări software, promiţând lansarea noului MIUI 9 pe dispozitive lansate chiar şi în 2012. Cu toate acestea, compania a dezvăluit că şase dintre cele 30 de dispozitive compatibile cu MIUI 9, nu vor mai primi alte actualizări după acesta, fiind deja prea vechi, prea puţin performante sau cu prea puţine unităţi în utilizare la nivel global.

MIUI este un upgrade foarte important pentru Xiaomi, fiind dezvoltat pe baza noului Android 8.0 Oreo. Acesta va veni cu toate avantajele noului sistem de operare de la Google, oferind şi propria „aromă” specifică brandului Xiaomi, cu o interfaţă intuitivă şi aerisită, cât şi cu aplicaţiile şi serviciile proprietare. Având în vedere că nici măcare Apple nu oferă noul iOS 11 pe smartphone-urile sale din 2012 (iPhone 5), este de apreciat faptul că Xiaomi încă depune efortul necesar adaptării acestui software la hardware atât de vechi.

Modelele care după MIUI 9 nu vor mai primi alte actualizări software sunt Mi 2 şi Mi 2S, Mi 4i, Redmi Note 4G, Redmi 2, Redmi 2 Prime şi originalul Mi Note. Acestea fie beneficiază de hardware mult prea modest pentru a putea rula versiunile care vor urma după MIUI 9, fie nu mai au destui utilizatori activi, fie nu mai este rentabilă investiţia de resurse în dezvoltare pentru acestea.

Odată cu acest anunţ, Xiaomi a confirmat că nu mai oferă versiuni beta de software pentru respectivele modele. Ultimul update, care va aduce software-ul la versiunea finală de MIUI 9 va fi cel din ianuarie, care se va lansa probabil simultan, sau în aceeaşi perioadă cu varianta dedicată celorlalte smartphone-uri compatibile din lista de 30 de dispozitive.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult