Xiaomi confirmă lansarea chipset-ului proprietar Pinecone

21.02.2017
Xiaomi confirmă lansarea chipset-ului proprietar Pinecone

În ultimele câteva zile au apărut pe internet zvonuri despre un nou chipset care va fi produs intern de către Xiaomi, pentru a fi integrat în propriile smartphone-uri. Asemeni Apple, Samsung şi Huawei, Xiaomi doreşte independenţă faţă de producătorii de chipset-uri precum Qualcomm şi MediaTek, însă cu această ocazie, va putea creşte marja de profit pe care o înregistrează în urma vânzărilor de dispozitive. Compania a confirmat pe contul oficial de Weibo că într-adevăr lucrează la un asemenea proiect, anunţul său oficial fiind programat pentru sfârşitul lunii februarie.

Xiaomi a fondat în urmă cu câţiva ani subsidiara Pinecone, care are ca scop dezvoltarea de chipset-uri. Se pare că primul cip proprietar va purta numele subsidiarei, Pinecone, iar leak-urile sugerează că va fi integrat întrun smartphone mid-range, dacă testele de pe Geekbench se dovedesc a fi adevărate. Aceeaşi listare de pe site-ul Geekbench dezvăluie că numele de cod al chipset-ului este „Meri” şi că va beneficia de 8 nuclee ARMv8 şi că rulează la 1,4 GHz. Rezultatele testelor sunt în grafic pentru un procesor de acest gen, cu 679 puncte în testul single-core şi 2421 în multi-core.

Prezentarea oficială a lui Pinecone va avea loc pe 28 februarie, în cadrul unui eveniment care va fi ţinut în Beijing, simultan cu Mobile World Congress 2017, târg de tehnologie la care Xiaomi nu va participa. Se pare că planul în acest moment este ca Pinecone să înlocuiască chipset-urile MediaTek mid-range şi pe cele Snapdragon din gama 400, urmând ca în anii următori să treacă şi la modele high-end pentru a putea renunţa complet la serviciile altor producători.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult