Xiaomi „copiază” modul de fotografiere pentru Lună de pe Huawei P30 Pro pe Mi 9

09.05.2019
Xiaomi „copiază” modul de fotografiere pentru Lună de pe Huawei P30 Pro pe Mi 9

Huawei P30 Pro s-a lovit de controverse în legătură cu modul său AI prin care poate fotografia luna, însă asta nu îi opreşte pe cei de la Xiaomi să realizeze un mod similar pentru camera telefoanelor sale. Cel mai recent update pentru modelul Xiaomi Mi 9 beneficiază de un „Moon Mode” dedicat în aplicaţia de cameră, care promite performanţă îmbunătăţită atunci când fotografiezi luna folosind algoritmi AI.

Xiaomi Mi 9 nu beneficiază de o cameră cu zoom la fel de performantă precum cea de pe Huawei P30 Pro, deci este destul de clar că imaginile rezultate nu prea ar avea cum să fie comparabile cu cele de la Huawei. Demonstraţia video pe care Xiaomi a publicat-o pe contul său de YouTube promite însă imagini foarte clare cu satelitul natural al planetei, în ciuda faptului că acestea trebuie realizate cu zoom 4x digital, cu mult peste limita la care imaginile ar putea fi cu adevărat clare.

Moon Mode de pe Xiaomi funcţionează doar după ce este activată funcţia de AI, după care este necesară îndreptarea camerei spre lună. Algoritmul AI detectează faptul că utilizatorul doreşte să fotografieze luna atunci când activează zoom 4x şi oferă posibilitatea de a trece pe „Moon Mode”, mod care măreşte încă de 5 ori subiectul, până la zoom 20x. Odată selectat acest mod de funcţionare, algoritmul AI face luna să pară foarte clară, probabil folosind fotografii de pe internet pentru a le potrivi cu poziţia lunii din realitate.

Actualizarea a ajuns deja pe modelul Xiaomi Mi 9 SE în China şi va fi lansat în următoarea perioadă în restul lumii printr-un pachet OTA. Întrucât clipul sugerează că acest mod este pentru „Mi 9”, cel mai probabil, toate modelele din această serie vor primi modul special pentru fotografierea lunii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult