Xiaomi lansează Redmi Note 3 Pro, cu chipset Snapdragon 650

14.01.2016
Xiaomi lansează Redmi Note 3 Pro, cu chipset Snapdragon 650

Oferit într-o elegantă carcasă metalică, prevăzut cu senzor de amprente şi un acumulator de capacitate generoasă, modelul Redmi Note 3 a fost bine primit de către public, chiar dacă hardware-ul aflat la interior era aproape identic predecesorului Redmi Note 2 lansat cu 3 luni înainte. Păstrând ritmul, Xiaomi lansează acum modelul Redmi Note 3 Pro, cu hardware îmbunătăţit şi preţ de achiziţie la fel de atractiv.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Oferit pentru echivalentul a 151 dolari în varianta cu 16 GB memorie internă, Redmi Note 3 Pro schimbă chipsetul Helio X10 produs de MediaTek cu implementarea Snapdragon 650, un chipset pe 64 biţi cu CPU hexa-core  la 1.8 GHz şi GPU performant din seria Adreno 510. Comparat implementării oferite de MediaTek, noul chipset integrează şi un modem X8 LTE mai rapid, suportând comunicaţii VoLTE şi viteze superioare la download în reţelele compatibile 4G+..

Camera foto de 13MP de pe modelul Redmi Note 2 şi Note 3 cedează locul uneia de 16 MP, dispunând de lentile cu deschidere f2.0 şi sistem de focalizare asistat cu tehnologie phase detection.

În afara versiunii standard, Xiaomi va oferi şi o variantă Redmi Note 3 Pro  cu 3 GB memorie RAM şi 32 GB memorie internă, la un preţ rămas deocamdată neprecizat. Exceptând cantitatea de memorie instalată, restul configuraţiei rămâne neschimbată: ecran de 5,5˝ cu rezoluţie 1080p, acumulator de 4050 mAh şi acelaşi chipset Qualcomm.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Momentan, Xiaomi a anunţat seria Redmi Note 3 Pro doar pentru pieţele asiatice şi India, noul smartphone putând fi comandat din afara acestor regiuni doar prin intermediul magazinelor locale ce oferă servicii de livrare internaţională, suportând costuri suplimentare pentru transport şi taxe vamale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult