Xiaomi Mi 5 – încă un flagship cu chipset Snapdragon 820 este pregătit de lansare

06.01.2016
Xiaomi Mi 5 - încă un flagship cu chipset Snapdragon 820 este pregătit de lansare

Urmând eşecului înregistrat cu seria Snapdragon 810, cei de la Qualcomm par hotărâţi să pună înlocuitorul său pe cât mai multe dispozitive cu putinţă. Aşa se face că după LeTV, acum este rândul şi celor de la Xiaomi să anunţe propriul smartphone motorizat de puternicul Snapdragon 820.

Xiaomi Mi 5

Dacă despre iminenta lansare a modelului Xiaomi Mi 5 la începutul acestui an ştiam până acum doar din zvonuri, iată că informaţia a fost confirmată chiar de unul dintre co-fondatorii Xiaomi, Li Wanqiang, printr-o postare în paginile reţelei de socializare Weibo. Aflăm astfel că Xiaomi Mi 5 se află deja în producţie de masă, compania pregătind stocuri consistente în vederea unui eveniment de lansare programat după anul nou chinezesc, pentru data de 8 februarie.

Oferit într-o carcasă realizată integral din metal, noul Mi 5 oferă senzor de amprente, cameră foto principală de 16 MP şi cameră frontală de 13MP pentru amatorii de selfie-uri. Configuraţia include 4 GB memorie RAM, 32GB sau 64 GB memorie internă, respectiv un acumulator de 3600 mAh, suportând tehnologia Quick Charge 3.0 dezvoltată de Qualcomm.

Ecranul cu diagonală 5.2˝ suportă rezoluţie QHD, densitatea de 565 ppi garantând imagini la claritate de invidiat.

Aşteptat în ofertele magazinelor asiatice la începutul acestei primăveri, Xiaomi Mi 5 ar putea fi obţinut pentru echivalentul a doar 310 dolari americani în variantă cu 32GB memorie internă, respectiv 390 dolari pentru cea cu 64GB. Neconfirmate oficial, preţurile mult sub nivelul ofertelor similare propuse de alţi producători consacraţi plasează noul Mi 5 într-o poziţie favorabilă, Xiaomi putând obţine un important avantaj competitiv în eventualitatea lansării şi pentru pieţele internaţionale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult