Xiaomi Mi 8 ar putea fi al doilea smartphone cu senzor de amprentă în display [VIDEO]

21.05.2018
Xiaomi Mi 8 ar putea fi al doilea smartphone cu senzor de amprentă în display [VIDEO]

Inovaţia s-a mutat în China, dacă luăm în calcul lansările de dispozitive din ultima perioadă. Huawei a debutat o cameră foto cu trei senzori, în timp ce Vivo a câştigat cursa pentru integrarea unui senzor de amrpentă în display. În timp ce Apple şi Samsung încă lucrează la această tehnologie, a doua companie chineză va lansa un smartphone cu această funcţie, Xiaomi pregătind lansarea lui Mi 8 pentru sfârşitul acestei luni.

Xiaomi Mi 8 va fi succesorul de drept al modelului flagship Mi 6 de anul trecut. Nu este clar de ce compania sare peste numele Mi 7, însă noul model va putea concura cu orice alt dispozitiv de pe piaţă în termeni de hardware. Detaliile scăpate pe internet sugerează că acesta este un dispozitiv bazat Snapdragon 845 de la Qualcomm, cu 8 GB RAM şi 64 GB stocare, acumulator de 4.000 mAh şi încărcare wireless, o noutate pentru gama de dispozitive Xiaomi.

Cel mai nou zvon despre acest smartphone vine şi cu un scurt clip video, care demonstrează tehnologia de deblocare prin intermediul unui senzor de amprentă integrat în display. Nu este vorba despre un senzor mare, ca în cazul modelului concept Vivo Apex, ci un senzor normal, ca în cazul Vivo X21. Acesta pare să fie foarte rapid, comparabil cu un senzor de amprentă normal. Pe lângă acesta, Xiaomi Mi 8 ar putea integra şi un sistem avansat de deblocare facială, similar cu cel de pe iPhone X, cu senzori laser şi camere cu infraroşu.

Modelul Mi 8 urmează să debuteze în cadrul unui eveniment care va avea loc în china la sfârşitul lunii mai, alături de noul sistem de operare proprietar Xiaomie, MIUI 9, bazat pe Android. Probabil că la acest eveniment vom afla şi care dispozitive vor primi actualizarea la noua versiune, anul trecut lista cuprinzând modele lansate chiar şi în urmă cu 4 sau 5 ani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult