Xiaomi Mi A2 ar putea fi lansat foarte curând. A fost listat pe Geekbench

07.06.2018
Xiaomi Mi A2 ar putea fi lansat foarte curând. A fost listat pe Geekbench

Xiaomi Mi A1 a fost supriza anului trecut de la producătorul chinez, acesta fiind primul său smartphone lansat în cadrul programului Android One. Astfel, compania a lansat pe piaţă o variantă de Mi 5X bazată pe un sistem de operare Android nemodificat, la un preţ foarte bun. După dezvăluirea lui Mi 6X în primăvara acestui an, toţi fanii originalului aşteptau confirmarea unui model Mi A2, însă acel moment întârzie să apară. Din fericire însă, acum ştim cu siguranţă că telefonul există şi că va fi lansat cândva curând, întrucât a fost listat în baza de date GFXBench.

Conform listării de pe GFXBench, noul Xiaomi Mi A2 va beneficia de acelaşi hardware pe care l-am văzut pe Mi 6X cu doar câteva luni în urmă. Este vorba despre un chipset octa-core Snapdragon 660 şi 4 GB memorie RAM. Cu siguranţă însă, telefonul va fi lansat în aceleaşi configuraţii precum Mi 6X, cu o opţiune de 6 GB RAM.

Mi 6X s-a lansat cu un ecran Full HD+ cu diagonala de 5,99”, sistem dual camera cu 12+20 megapixeli şi o cameră frontală de 20 megapixeli. De asemenea, telefonul beneficiază de o construcţie metalică şi vine în mai multe opţiuni de culoare, ceva ce sperăm să vedem şi pe Mi A2.

Nu este clar însă când va ajunge Xiaomi Mi A2 pe piaţă. Anul trecut, distanţa între lansarea lui Mi 5X şi Mi A1 a fost de numai o lună. Mi 6X a fost anunţat deja de două luni, iar Mi A2 încă nu este confirmat în mod oficial, deci dezvăluirea şi lansarea ar putea fi iminente. De asemenea, nu ştim preţul noului dispozitiv. Dacă acesta va fi similar cu cel al lui Mi 6X, ne putem aştepta la un preţ de aproximativ 1.100 lei în România (240 de euro).

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult