Xiaomi Mi Max 2 ar putea fi primul smartphone echipat cu Snapdragon 660

23.02.2017
Xiaomi Mi Max 2 ar putea fi primul smartphone echipat cu Snapdragon 660

Telefonul gigant de la Xiaomi, modelul Mi Max, ar putea fi înlocuit în curând cu o nouă generaţie, care să păstreze dimensiunile generoase ale display-ului, aducând însă hardware-ul la zi. Acesta ar putea fi o combinaţie între hardware de medie şi caracteristici high-end, care cu siguranţă îi va bucura pe cei care sunt în căutarea unui smartphone mare mai peformant, în special din cauza lipsei de alternative de pe piaţă.

În ciuda faptului că Xiaomi nu va participa la Mobile World Congress 2017, compania chineză pregăteşte o serie de lansări de smartphone-uri pentru această primăvară, printre care s-ar putea regăsi şi Mi Max 2. Primele zvonuri despre acest dispozitiv sugerează că nu va fi foarte diferit în design şi dimensiuni faţă de prima generaţie, ci va reprezenta mai degrabă un „refresh” la capitolul hardware intern.

Vorbim astfel despre un phablet cu ecran de 6,44” şi rezoluţie Full HD, un chipset dintr-o generaţie care încă nici nu a fost confirmată, noul Snapdragon 660, 6 GB memorie RAM, 128 GB spaţiu de stocare şi un acumulator de 5.000 mAh. Acesta ar putea fi primul dispozitiv cu noul chipset mid-range de la Qualcom, cât şi unul dintre primele care va debuta cu sistemul de operare proprietar MIUI OS bazat pe Android Nougat.

Lansarea lui Xiaomi Mi Max 2 este aşteptată în luna mai în China, însă probabil că va ajunge şi în alte regiuni pe piaţa gri, sau chiar în mod oficial dacă există destulă cerere din partea publicului vestic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult