Xiaomi Mi Max 3 ar putea integra încărcare wireless, scanner de iris şi ecran de 7″

23.02.2018
Xiaomi Mi Max 3 ar putea integra încărcare wireless, scanner de iris şi ecran de 7

Seria de phablet-uri mid-range Mi Max de la Xiaomi a obişnuit utilizatorii cu specificaţii hardware competente la preţuri mici, iar noul Mi Max 3 ar putea continua tradiţia, într-o carcasă cu design modern. Informaţii referitoare la hardware-ul intern al telefonului au fost dezvăluite de către comunitatea XDA Developers, câţiva membri reuşind să pună mâna pe un firmware nelansat de la Xiaomi, care face referinţă la capabilităţile noului model Mi Max.

Mi Max 3 de la Xiaomi nu va scădea în dimensiuni faţă de modelele precedente, însă cu siguranţă va beneficia de un display mai mare. Cât de mare? Cam de 7”  pe format 18:9. Noul design cu margini subţiri permite producătorilor să ofere un display la fel de mare precum cel de pe tabletele din urmă cu doar câţiva ani, într-un corp care poate să intre cu uşurinţă în majoritatea buzunarelor.

La capitolul hardware intern vorbim despre un chipset Snapdragon 660, un acumulator de 5.500 mAh, încărcare wireless, un sistem de autentificare care beneficiază de senzor pentru citirea irisului, senzor de amprentă pe partea din spate şi un sistem dual-camera. Zvonurile din trecut vorbeau şi despre chipset-ul Snapdragon 635 pentru Mi Max 3, însă este posibil ca telefonul să fie livrat în două configuraţii.

Cea cu chipset 635 ar putea beneficia de 3 GB RAM şi 64 GB stocare, în timp ce modelul superior, cu Snapdragon 660 ar putea fi livrat cu 4 GB RAM şi 128 GB stocare. Toate configuraţiile vor beneficia însă de slot microSD, amplificator audio digital, suport pentru standardele aptX şi aptX HD Bluetooth pentru redarea muzicii wireless la fidelitate înaltă şi Android Oreo 8.1 pre-instalat.

Fiind vorba despre zvonuri încă neconfirmate, este posibil ca modelul final să mai sufere câteva modificări, însă asemeni modelelor precedente, telefonul este aşteptat în primăvară, la un preţ de pornire de aproximativ 265 de dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult