Xiaomi Mi MIX 2 va fi echipat cu hardware de top şi display 17:9 fără ramă

06.09.2017
Xiaomi Mi MIX 2 va fi echipat cu hardware de top şi display 17:9 fără ramă

Xiaomi se pregăteşte de lansarea noului Mi MIX 2, urmaşul smartphone-ului de anul trecut care a dat startul cursei pentru dispozitive mobile cu margini cât mai subţiri. După cum era de aşteptat însă, compania nu va face compromisuri când vine vorba despre hardware-ul intern al noii generaţii, plănuind să integreze cel mai puternic hardware disponibil în acest moment pe piaţă, iar zvonurile, cât şi imaginile lansate de companie pe internet sugerează că vom avea de a face cu un telefon care va împinge şi mai mult limitele din prezent.

Mi MIX 1 venea într-un format cu margini aproape insesizabile pe trei dintre cele patru laturi ale display-ului, dar cu o ramă mai groasă în partea de jos, unde era amplastă şi camera foto frontală. Noul Mi MIX 2 va aborda o strategie similară, însă în partea de jos, telefonul va veni cu o ramă similară cu cea de pe noile LG V30 şi Galaxy Note8, deci mult mai subţire decât anul trecut.

La nivel hardware, telefonul va fi bazat pe acelaşi chipset high-end de la Qualcomm, deja celebrul Snapdragon 835, iar display-ul va fi mai puţin alungit decât în cazul concurenţei. Conform CEO-ului Xiaomi, Lei Jun, compania va adopta un display de 6,4″ cu raport de aspect 17:9, compania purtând discuţii cu oficialii Google responsabili pentru sistemul de operare Android, pentru includerea suportului pentru mai multe formate de display.

Zvonurile spun că Mi MIX 2 de la Xiaomi va veni cu un raport ecran-corp de 91,3% din suprafaţă, în timp ce rivalii săi, Galaxy Note8 şi LG V30 vin cu 83,2%, respectiv 81,2%. Lansarea va avea loc pe data de 11 septembrie în Beijing, cu doar o zi înainte de evenimentul Apple în care vor fi prezentate noile dispozitive iPhone.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult