Xiaomi Mi Note Pro se lansează în China

Xiaomi Mi Note Pro se lansează în China

Cu o întârziere de două luni faţă de planul iniţial, Xiaomi a lansat în sfârşit smartphone-ul gigant Mi Note Pro. Acesta integrează specificaţii de top şi este realizat din materiale premium, elemente pe care le găsim din ce în ce mai des pe dispozitive realizate de companii din China. Cumva, Xiaomi a reuşit să aducă acest telefon pe piaţă la un preţ mai mic decât spera la începutul lui 2015.

Mi Note Pro este unul dintre cele mai puternice smartphone-uri care sunt disponibile în acest moment. Cu un display imens de 5,7” care afişează rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) produs de Sharp şi optimizat pentru utilizare în lumină naturală, acesta este şi unul dintre cele mai mari telefoane din lume. Acesta este însă bazat pe chipset-ul Qualcomm Snapdragon 810, care s-a dovedit a fi ceva mai puţin performant decât era de aşteptat, însă poate că de data aceasta, implementarea Xiaomi va reuşi să depăşească problemele de supraîncălzire.

În rest, avem de a face cu 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare intern pe suport eMMC 5.0, cameră de 13 megapixeli cu stabilizare optică şi două lăcaşuri pentru cartele SIM. Xiaomi promite că Mi Note Pro va atinge viteze mari pe conexiuni de date 4G, oferind suport pentru LTE Cat 9. De asemenea, procesorul audio ESS ES9018K2M va reda sunet la o calitate înaltă, peste ceea ce oferă concurenţa, oferind inclusiv suport pentru formate lossless 24-bit/192KHz.

Dispozitivul este realizat în întregime din aluminiu şi sticlă. Designul nu este foarte diferit de ceea ce am văzut de curând pe Mi Note „clasic” şi aduce aminte de Samsung Galaxy S6, spatele având margini rotunjite spre rama din aluminiu.

Vom vedea dacă acumulatorul de 3090 mAh este destul de puternic pentru a-i conferi lui Xiaomi Mi Note Pro o autonomie peste medie, întrucât un display mare cu rezoluţie mare necesită mai multă energie decât unul mai mic. Smartphone-ul va fi disponibil în magazinele din China începând cu data de 12 mai, la un preţ echivalent cu 483 de dolari, cu 50 de dolari mai ieftin decât anunţase Xiaomi iniţial. Din păcate, nu au fost oferite detalii despre disponibilitatea lui Mi Note Pro pe alte pieţe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult