Xiaomi pregăteşte un flagship bazat pe generaţia următoare de chipset-uri Snapdragon

07.09.2017
Xiaomi pregăteşte un flagship bazat pe generaţia următoare de chipset-uri Snapdragon

Xiaomi se pregăteşte de lansarea noului Mi MIX 2, cel de-al doilea smartphone al său cu display fără ramă, însă deja avem informaţii despre adevăratul său flagship, modelul Mi 7. Se pare că acesta urmează să fie prezentat în viitorul apropiat şi va fi echipat cu hardware din următoarea generaţie. Zvonurile spun că acesta ar putea să debuteze la MWC 2018, sau chiar puţin înainte de acest eveniment, iar parteneri precum Qualcomm şi Samsung vor fi folosite pentru construirea lui.

Noul Mi 7 ar putea fi primul smartphone echipat cu următoarea generaţie de chipset-uri Qualcomm, care momentan este menţionat drept Snapdragon 845. Telefonul urmează să facă tranziţia de la designul clasic, cu display de 5,15” al lui Mi 6, la unul modern, fără margini, cu ecran cu diagonală de 6”.

În ciuda hardware-ului puternic şi a noii filozofii de design, Mi 7 nu ar fi un upgrade semnificativ la capitolul display. Acesta ar putea folosi panouri Full HD bazate pe tehnologia AMOLED de la Samsung, cele două companii colaborând şi în trecut pentru astfel de panouri folosite la dezvoltarea altor modele Xiaomi.

În afară de aceste detalii şi de posibilitatea integrării a 6 GB memorie RAM în varianta standard şi 8 GB memorie RAM în varianta de top, nu multe sunt cunoscute despre nol Xiaomi Mi 7. Este curios însă cum un smartphone produs de o companie chineză ar putea debuta noul chipset de top de la Qualcomm, onoarea fiind rezervată anul acesta pentru Samsung, care a dezvăluit Galaxy S8 drept primul dispozitiv cu Snapdragon 835. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult